ΕΛΛΑΔΑ. Την ώρα που το προεδρείο της Ολομέλειας της Βουλής ανακοίνωσε πως το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια έγινε νόμος του κράτους με 176 «ναι», εκτυλίχθηκαν στιγμές συναισθηματικά φορτισμένες εντός και εκτός Κοινοβουλίου.

Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που παρακολουθούσαν τη συζήτηση από τα θεωρεία της Βουλής.

Υπουργοί και βουλευτές γύρισαν προς το μέρος τους ανταποδίδοντας τα χειροκροτήματα.

Δάκρυα συγκίνησης και αγκαλιές

Ορισμένοι δεν άντεξαν και ξέσπασαν σε κλάματα ενώ άλλοι αγκάλιαζαν συγκινημένοι τους δικούς τους ανθρώπους. Κάποιοι έστελναν φιλιά προς την Ολομέλεια.

Στα θεωρεία βρέθηκαν ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μαζί με τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Άλεξη Πατέλη, οι οποίοι μαζί με τον Γιώργο Καπουτζίδη, τον Φώτη Σεργουλόπουλο και άλλους, παρακολούθησαν την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Ξέφρενο πάρτι έξω από τη Βουλή

Την ίδια ώρα έξω από τη βουλή είχε στηθεί πάρτι όπου εκατοντάδες συγκεντρωμένοι, κρατώντας σημαίες του ουράνιου τόξου, πανηγύριζαν και τραγουδούσαν υπό τους ήχους μουσικής, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Έξω από τη βουλή είχαν στηθεί τηλεοράσεις από τις οποίες οι συγκεντρωμένοι παρακολούθησαν όλη την απογευματινή συζήτηση μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Φωτογραφίες: Eurokinissi, Intime

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις