ΕΛΛΑΔΑ. Νωρίς σήμερα το πρωί, (Τρίτη 20/02) ξεκίνησε το κομβόι των Αγροτών με τα τρακτέρ από το Κάστρο Βοιωτίας, όπου διανυκτέρευσαν χθες, ενώ ταυτόχρονα λεωφορεία με αγρότες από Πελοπόννησο (θα συναντηθούν στα Μέγαρα), την Κρήτη και άλλες περιοχές της χώρας έχουν ξεκινήσει την πορεία με ΙΧ, αγροτικά και λεωφορεία προς την πρωτεύουσα. Οι αγρότες, οι οποίοι μιλούν για «τριψήφιο αριθμό» τρακτέρ που κατεβαίνουν στην Αθήνα (κατά πληροφορίες αναμένονται περί τα 150-200), σχεδιάζουν να διανυκτερεύσουν απόψε στην πρωτεύουσα και αύριο το πρωί να πάρουν το δρόμο της επιστροφής.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός, χθες, αναφερόμενος στο σημερινό αγροτικό συλλαλητήριο, τόνισε ότι τέτοιες κινητοποιήσεις δίνουν και σε εκείνον μέσο πίεσης προς τις Βρυξέλλες. Νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν αγρότες από την Κρήτη για να λάβουν μέρος στο απογευματινό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Βάσει του μέχρι στιγμής σχεδιασμού, το κομβόι αναμένεται να έχει φτάσει σήμερα περίπου στις 11:00 με 12:00 το μεσημέρι στα διόδια των Αφιδνών όπου θα τους περιμένει η Αστυνομία, ώστε να τους συνοδεύσει προκειμένου να μπουν συντεταγμένα στο κέντρο της πόλης. Αντίστοιχα μέτρα υπάρχουν και στα Μέγαρα, για τους αγρότες της Πελοποννήσου.

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας

Η προσυγκέντρωση των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας θα ξεκινήσει στις 17:30, ενώ το παναγροτικό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 18:30. Μέχρι στιγμής, έχει αποφασιστεί -μετά από σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη- το σύνολο των τρακτέρ και των αγροτικών αυτοκινήτων να κινηθούν από την εθνική οδό και τη λεωφόρο Κηφισού στη λεωφόρο Αθηνών. Στη συνέχεια, υπό τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης, θα κινηθούν αντίθετα στην πλατεία Καραϊσκάκη μέσω της οδού Αχιλλέως και στην πλατεία Ομονοίας, όπου θα σταθμεύσουν, πριν ανηφορίσουν αντίθετα στην Πανεπιστημίου μέχρι την πλατεία Συντάγματος. Σε όλους αυτούς τους δρόμους θα ισχύσει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, όπως επίσης στην Αμαλίας -Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς. Έχει προγραμματιστεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις