ΕΛΛΑΔΑ. Για τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους, για τους συζύγους που θρήνησαν το άλλο τους μισό και για τα αδέρφια των θυμάτων, ο χρόνος έχει σταματήσει. Τα δάκρυα στα μάτια όλων το πρωί συμπύκνωναν για ακόμα μια μέρα το προσωπικό τους μαρτύριο που όπως φαίνεται δεν έχει ημερομηνία λήξης. Τι και αν πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από εκείνη τη μαύρη νύχτα στα Τέμπη. Ο πόνος της απώλειας μέσα τους παραμένει άσβεστος. Όπου και αν καταλήξει η μεγάλη έρευνα, ό,τι και αν διαπιστωθεί στο εξής, δεν πρόκειται να τους παρηγορήσει και να σταματήσει τον Γολγοθά που ανεβαίνουν…

Τρισάγιο για την ανάπαυση των 57 ψυχών που χάθηκαν το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου τελέστηκε λίγο πριν τις 11:00 στα Τέμπη, στο σημείο όπου πριν από έναν χρόνο σημειώθηκε το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων είχαν φτάσει από νωρίς στον τόπο του δυστυχήματος, όπου το μεσημέρι θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο.

Με την οδύνη αποτυπωμένη στα πρόσωπά τους αφήνουν λουλούδια δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές, όπου οι άνθρωποί τους άφησαν την τελευταία τους πνοή, ενώ άλλοι ανάβουν ένα κερί στο εκκλησάκι που ανεγέρθηκε στο σημείο και φέρει τα ονόματα των θυμάτων.

Το παρών δίνουν και διασώστες, οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους το βράδυ του δυστυχήματος. Ένας από αυτούς ήταν ο Βασίλης Ηλιόπουλος εθελοντής διασώστης στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. «Σαν ομάδα εκείνο το βράδυ βρεθήκαμε εδώ και ζήσαμε τον κακό χαμό. Ήταν απόκοσμη η εικόνα που αντικρίσαμε, ήταν μια κατάσταση που δεν είχαμε ξαναζήσει. Καμένες σάρκες, λιωμένα σώματα.

Όταν φτάσαμε είχαν μαζέψει όλους τους τραυματίες και τους μετέφεραν στην Λάρισα. Κι αυτό που είχαμε να κάνουμε εμείς ήταν να βγάλουμε κομμάτια ή σορούς από το καμμένο βαγόνι. Η χειρότερη κατάσταση ήταν τα ξημερώματα, όταν ήρθαν γονείς κρατώντας μια φωτογραφία στα χέρια, ζητώντας να μάθουν κάποια πληροφορία», περιέγραψε ο κ. Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι η παρουσία της ομάδας είναι για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα.

Νωρίτερα στο σημείο πήγε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δήμητρης Κουτσούμπας, ο οποίος άφησε 57 τριαντάφυλλα και αποχώρησε, σεβόμενος την απαίτηση των συγγενών να μην παραστούν επίσημοι.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις