ΕΛΛΑΔΑ. Ο Βαγγέλης Βλάχος ξεσπά για την συγκάλυψη που όπως λέει συνεχίζεται γύρω απο την Τραγωδία των Τεμπών, με το μπάζωμα που πραγματοποιήθηκε λίγα 24ωρα μετά απο το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Σε ανάρτησή του σε γνωστή πλατφόρμα των Social Media, καταλογίζει ευθύνες και αναφέρει τα εξής:

«Τέμπη: Ήξεραν για νεκρούς και αγνοούμενους αλλά έδωσαν εντολή να καθαριστεί ο χώρος όπου ήταν τα υπολείμματα τους. Επειδή βλέπω πολλούς εδώ μέσα ακόμη να αμφιβάλλουν για το μπάζωμα ή για πιο λόγο είναι κάτι σοβαρό για εμάς, ας τα πούμε ακόμη μια φορά για να μάθετε τι μας κάνανε.

Γνώριζαν για νεκρούς

Ενώ γνώριζαν όχι μόνο για δεκάδες νεκρούς που ήταν διαμελισμένοι, όχι μόνο για καμένους ζωντανούς ανθρώπους, αλλά κυρίως ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αγνοούμενη, έδωσαν εντολή να ξεμπαζωθεί και να ασφαλτοστρωθεί ο χώρος του δυστυχήματος και να πεταχτούν σαν σκουπίδια τα συντρίμμια, τα χώματα και το βιολογικό υλικό στο Κουλούρι της Λάρισας. Λίγες μέρες μετά και ενώ ακόμη τα βαγόνια άχνιζαν από τη φωτιά.

Γνώριζε ο πρωθυπουργός;

Σε ποια σύσκεψη αποφασίστηκε αυτή η συγκάλυψη των Τεμπών; Ποιοι ήταν παρόντες σε αυτή τη σύσκεψη; Από ποιες υπηρεσίες και υπουργεία; Ποιος ήταν ο λόγος για να διαταχθεί κάτι τέτοιο; Γνώριζε ο Πρωθυπουργός ότι υπήρχαν αγνοούμενοι; Γνώριζε ο Πρωθυπουργός ότι υπήρχαν διαμελισμένοι άνθρωποι που δεν είχαν βρεθεί ολόκληροι; Αυτά δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας.

Τα νέα στοιχεία που εντοπίστηκαν απο τις οικογένειες

Τρείς μήνες μετά, το Μάιο και κατά τη διάρκεια ερευνών των πραγματογνώμονων στα συντρίμμια, εντοπίστηκε δείγμα οστού και ιστού σε χώρο του κυλικείου, το οποίο προσδιορίστηκε αρκετά αργότερα ότι ανήκει σε ένα από τα ταυτοποιημένα θύματα. Δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση και παραδοχή αυτής της αλήθειας. Η κοινή γνώμη θα το μάθει πολύ αργότερα, τον Αύγουστο από μια ενημερωτική εκπομπή.

Με αυτή την απόδειξη, 9 μήνες μετά, το Νοέμβριο και χάρη στις επίμονες προσπάθειες οικογενειών, τις πληροφορίες και υποδείξεις ανεξάρτητων πραγματογνώμονων, τις έρευνες ειδικών συνεργείων ακόμη και με ειδικά σκυλιά, βρέθηκαν νέα υπολείμματα οστών και αντικείμενα που ακόμη να ενημερωθούμε επίσημα σε ποιον ανήκουν. Έχει εντοπιστεί η αγνοούμενη; Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μπορεί να σου διαλύσει το μυαλό να τρέμεις για μήνες ένα τηλεφώνημα όπου μπορεί να σου πουν ότι βρήκαν ένα κομματάκι ακόμη από τον άνθρωπο που έχασες.Σε τέτοια διαδικασία μας έβαλαν. Το καταλαβαίνετε; Ξαναρωτάω, το καταλαβαίνετε;

Μπάζωμα και ξεμπάζωμα

Οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες έσπευσαν να ξεμπαζωσουν και να καθαρίσουν το χώρο σε λιγότερο από μια εβδομάδα, χωρίς πρώτα να έχουν κάνει την ελάχιστη δουλειά τους: να βρουν όλα τα τμήματα σωρών των ταυτοποιημένων θυμάτων και να εξαντλήσουν τις πιθανότητες να βρεθεί η αγνοούμενη.

Να συλλέξουν όλα τα στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να μάθουμε όλη την αλήθεια. Έστω να ξέρουμε που βρέθηκε ο άνθρωπος που χάσαμε και τι του συνέβη, έστω αυτό. Απλές και βασικές διαδικασίες που τηρούνται ακόμη και σε ένα απλό τροχαίο.

Το έγκλημα της συγκάλυψης των Τεμπών και της προσβολής της μνήμης των θυμάτων είναι το μελανότερο σημείο της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Μια χώρα που έφτασε να έχει κυβέρνηση, αρχές, δημόσιες εταιρείες και υπηρεσίες που όχι μόνο δεν σέβονται και δεν προστατεύουν τους ζωντανούς πολίτες όπως θα όφειλαν αλλά δεν σέβονται ούτε και τους νεκρούς. Δεν πάει παρακάτω. Ως εδώ».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις