ΕΛΛΑΔΑ. «Μαμά πεθαίνω. Σ’αγαπώ. Είσαι πολύ όμορφη» ήταν τα τελευταία λόγια του μόλις 14 ετών Θάνου, ο οποίος πέθανε στις αρχές Φεβρουαρίου έπειτα από μάχη με το καρκίνωμα Nut, την ασθένεια από την οποία πέθανε στα 42 του ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Ο Θάνος πέθανε λίγες εβδομάδες μετά την πρώτη διάγνωση. Στις 6 Οκτωβρίου 2023 ένιωσε έναν πόνο στη μασχάλη. Η ακτινογραφία έδειξε ότι έχει πνευμονία, όμως ο οργανισμός του δεν ανταποκρινόταν στην αντιβίωση και μετά από 10 ημέρες ανακοίνωσαν στην οικογένειά του ότι πάσχει από το καρκίνωμα Nut.

Είχε καρκίνο στον πνεύμονα και ήταν η 29η περίπτωση στην Ευρώπη. Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, ο Θάνος κατέληξε.

Στο πλευρό του ήταν πάντα η οικογένειά του.

«Ο Θανούλης “έφυγε” όρθιος. Ένα λεπτό πριν δεν προμήνυε τι θα συνέβαινε. Κατέρρευσε ο πνεύμονας. Σηκώθηκε και μου είπε “Μαμά, δεν παίρνω αναπνοή. Να έρθουν οι γιατροί”. Κατάλαβε ότι θα “φύγει”. Μου λέει “Μαμά πεθαίνω. Μαμά σ’ αγαπάω” και έκλεισε τα μάτια του. Ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που είδε όταν γεννήθηκε και ο τελευταίος όταν έκλεισε τα μάτια του», είπε συγκινημένη η μητέρα του, Χαρά, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Η στήριξη της Δώρας Τσαμπάζη στην οικογένεια του Θάνου

Η μητέρα του 14χρονου Θάνου ήρθε σε επαφή με τη σύζυγο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη. Ήταν στο πλευρό της για όσο καιρό ο Θάνος έδινε τη δική του «μάχη».

Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν στο πλατό της εκπομπής κρατώντας η μια την άλλη. «Θέλω να ευχαριστήσω τη Χαρά που με έβαλαν στην οικογένειά τους. Δεν μπόρεσα να κάνω πολλά πράγματα. Είναι μια δυνατή γυναίκα, έχασε το παιδί της στα 14», είπε η Δώρα Τσαμπάζη.

«Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Πολύ δοτικός, είναι μια μεγάλη καρδιά», είπε η μητέρα του Θάνου για την Δώρα Τσαμπάζη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις