ΕΛΛΑΔΑ. Μία πρώτη εκτίμηση για τον καιρό του Πάσχα κάνει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο μετεωρολόγος, Νίκος Καντερές. Όπως τονίζει, είναι αδύνατο να μην υπάρξει μεταβολή, ενώ σημειώνει ότι η κανονική τιμή της μέγιστης θερμοκρασίας για την Κυριακή του Πάσχα είναι οι 26 βαθμοί.

Ο μετεωρολόγος σημειώνει πως προγνωστικοί χάρτες για την Κυριακή του Πάσχα δεν υπάρχουν ακόμα, καθώς είναι πολύ νωρίς για μία ασφαλή εκτίμηση, όμως η προϊστορία δείχνει πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία και κατά πόσο θα βρέξει εκείνη την περίοδο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Καντερέ

«Πώς θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα;

Με βάση τις καιρικές συνθήκες, σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία και τη βροχή, που επικράτησαν τα προηγούμενα χρόνια από 2023 έως 1973, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα κάνουμε μία εκτίμηση του καιρού, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν προγνωστικοί χάρτες για τις 5 Μαΐου.

Αθήνα

Η κανονική τιμή της μεγίστης θερμοκρασίας για τη συγκεκριμένη ημέρα είναι 26 βαθμοί. Με απόκλιση 3 βαθμών υπήρξαν 10 χρόνια με μέγιστες θερμοκρασίες από 29 βαθμούς και άνω, με τρία χρόνια τους 31 και ένα τους 34 βαθμούς το 1973!

Σε ό,τι αφορά τις μικρότερες μέγιστες υπήρξαν 13 χρόνια από 23 βαθμούς και κάτω με δύο 19 και ένα χρόνο 17 βαθμούς!

Στη διάρκεια των 50 ετών έβρεξε στις 5 Μαΐου 10 φορές.

Θεσσαλονίκη

Με κανονική τιμή τους 23 βαθμούς. Υπήρχαν 12 χρόνια με μέγιστες θερμοκρασίες από 27 βαθμούς και άνω με τη μεγαλύτερη τους 33 βαθμούς το 1973. Εκείνο το έτος το θερμόμετρο έδειξε 35 στην Τρίπολη και 34 βαθμούς στη Λαμία!

Οι μικρότερες μέγιστες ήταν πέρυσι με 12 βαθμούς και βροχή και το 2011με 14 βαθμούς. Στη διάρκεια 11 ετών έβρεξε.

Ο Μάιος είναι κατεξοχήν μήνας αστάθειας και στη διάρκεια των θερμών ωρών εκδηλώνονται καταιγίδες που συνοδεύονται με κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις.

Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και λίγες ημέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα είναι αδύνατο να μην έχουμε μία μεταβολή του καιρού. Είδομεν».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις