ΕΛΛΑΔΑ. Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στα μέσα της νέας εβδομάδας, οπότε και αναμένονται βροχές, έντονες σε κάποιες περιοχές, που θα επηρεάσουν και τις καλλιέργειες μετά την παρατεταμένη ανομβρία και την ζέστη, όπως σημειώνει σε ανάρτησή του, την οποία συνοδεύει και με τους σχετικούς χάρτες, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με την ανάρτηση μετά τη ζέστη του σαββατοκύριακου αρχικά θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας προς τα μέσα της εβδομάδας και υψηλή πιθανότητα βροχής την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο θα έχουμε 3 εποχές στα ορεινά και τα βόρεια τις επόμενες 6 με 7 ημέρες ίσως και με πρόσκαιρα χειμωνιάτικες… αποχρώσεις

Ο Σάκης Αρναούτογλου έδειξε χάρτες με τις περιοχές που θα έχουν βροχές το διήμερο Τετάρτη (17/4) και Πέμπτη (18/4) και σημείωσε πως ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με φθινοπωρινά – κατά διαστήματα – στοιχεία στα νότια, ενώ τρεις εποχές θα έχουν τα ορεινά και τα βόρεια τις χώρας.

Δείτε τους χάρτες

Στη μοιρασιά των αναγκαίων βροχών κερδισμένες δείχνουν αρχικά αρκετές δυτικές και βόρειες περιοχές, σύμφωνα με την πρόγνωση, ενώ σχετικά ευοίωνες δείχνουν και οι προοπτικές προς τα τέλη της εβδομάδας για κάπως πιο αξιόλογες βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας πλην ίσως των νοτίων νησιωτικών τμημάτων.

Τρεις εποχές

Αναλυτικά ο κ. Αρναούτογλου αναφέρει:

«Αλλάζει αλλά κατά τόπους το σκηνικό του καιρού προς τα μέσα της νέας εβδομάδας!
– Ανοιξιάτικος με φθινοπωρικά κατά διαστήματα στοιχεία στα νότια

-Τρεις εποχές στα ορεινά και τα βόρεια τις επόμενες 6 με 7 ημέρες ίσως και με πρόσκαιρα χειμωνιάτικες… αποχρώσεις σε σχετικά μεγάλα όμως υψόμετρα της βόρειας κυρίως χώρας προς τα τέλη της εβδομάδας!

Στη μοιρασιά των αναγκαίων βροχών κερδισμένες δείχνουν αρχικά αρκετές δυτικές και βορειες περιοχές

Σχετικά ευοίωνες δείχνουν και με τα σημερινά στοιχεία οι προοπτικές προς τα τέλη της εβδομάδας για κάπως πιο αξιόλογες βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας πλην ίσως των νοτίων νησιωτικών τμημάτων.

Σταδιακή και κατά τόπους αισθητή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας προς τα μέσα της εβδομάδας στις περισσότερες περιοχές της χώρας!

Σε κάθε περίπτωση η ακριβής θέση των διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών της νέας εβδομάδας θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων».

Ο καιρός των επόμενων ημερών σύμφωνα με την ΕΜΥ

Πρόγνωση για τη Δευτέρα 15/4

Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά το βράδυ θα πυκνώσουν.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 5 με 6 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη 16/4

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου περίπου και θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 17/4

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι και από τα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώση μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 18/4

Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια μέχρι το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 19/4

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις