ΕΛΛΑΔΑ. Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας (6/5) η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την περιφέρεια προς την Αττική.

Λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ, η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ καθυστερήσεις σημειώνονται και στην Αθηνών-Λαμίας.

Ειδικότερα η κίνηση στην Αθηνών- Κορίνθου ξεκινάει πριν τον Ισθμό της Κορίνθου με τα οχήματα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες και κατά διαστήματα να ακινητοποιούνται σε Ίσθμια, Αγίους Θεοδώρους, Κινέτα και Μέγαρα.

Καθυστερήσεις σημειώνονται και στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας λίγο πριν την Μαλακάσα και από το Καπανδρίτι έως τα διόδια Αφιδνών, ενώ επιβαρυμένο είναι και το οδικό τμήμα από τον 'Αγιο Στέφανο έως τη Κηφισιά.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 22:00 το βραδύ απαγορεύεται η κυκλοφορία στις εισόδους των εθνικών οδών, όλων των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, από την Αττική αναχώρησαν περί τα 700.000 ΙΧ, με τις Αρχές να μιλούν για τη «μεγαλύτερη έξοδο» στη μετά - Covid εποχή.

Δείτε live την κίνηση στους δρόμους

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σήμερα έχουν επιστρέψει στην Αττική 52.431 και συγκεκριμένα 30.100 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 22.331 από την Αθηνών-Λαμίας. Χθες, Κυριακή του Πάσχα, επέστρεψαν 48.925 (25.970 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 22.955 από την Αθηνών-Λαμίας).

Με καθυστερήσεις διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και προς τη Θεσσαλονίκη. Αρχικά, οι οδηγοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον αυτοκινητόδρομο λίγο πριν την Κατερίνη και να κινηθούν από παράπλευρες οδούς, αφού το συγκεκριμένο τμήμα του ΠΑΘΕ στα όρια της πρωτεύουσας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, παραμένει κλειστό.

Ταλαιπωρία όμως συναντούν και στα Μάλγαρα, εξαιτίας των έργων που εκτελούνται στο ύψος της γέφυρας του Αξιού. Συγκεκριμένα, αρκετές εκατοντάδες μέτρα πριν τον σταθμό διοδίων της περιοχής επικρατεί μποτιλιάρισμα, αφού η διέλευση των οχημάτων, αν και χωρίς αντίτιμο, πραγματοποιείται μόνον από δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Μάλιστα, λίγα μέτρα μετά τα διόδια καταλήγουν να γίνουν μία, ενώ η κατάσταση εκτονώνεται περίπου στο ύψος της Χαλάστρας.

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιείται η επιστροφή των εκδρομέων από Χαλκιδική, ενώ ελαφρώς πιο αυξημένη κίνηση παρατηρείται στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης.

Στην Πατρών - Κορίνθου στο Δερβένι λίγο μετά τις 17.00 η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη καθώς αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.

Από την Τροχαία αναμένεται ότι όσο περνάει η ώρα η κίνηση θα αυξάνεται, αλλά ο κύριος όγκος των εκδρομέων εκτιμάται πως θα επιστρέψει αύριο.

Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 22:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια


Την ίδια ώρα, αυξημένη είναι η κίνηση και στα λιμάνια της χώρας.

Αναλυτικά οι αναχωρήσεις και οι αφίξεις πλοίων την Κυριακή του Πάσχα:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ/ΤΖΕΛΕΠΗ (ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ):
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 8
ΕΠΙΒ: 4.206

ΠΕΙΡΑΙΑΣ/ΤΖΕΛΕΠΗ (ΑΦΙΞΕΙΣ):
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 5
ΕΠΙΒ:1.759

ΠΕΙΡΑΙΑΣ/ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ (ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ):
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 24
ΕΠΙΒ:4.785

ΠΕΙΡΑΙΑΣ/ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ (ΑΦΙΞΕΙΣ):
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 24
ΕΠΙΒ:4.671

ΡΑΦΗΝΑ (ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ):
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 2
ΕΠΙΒ: 335

ΡΑΦΗΝΑ (ΑΦΙΞΕΙΣ):
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 02
ΕΠΙΒ:361

Επιπροσθέτως, οι προγραμματισμένες αφίξεις πλοίων για τα λιμάνια Πειραιά, Λαυρίου και Ραφήνας για σήμερα Δευτέρα είναι οι εξής:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ/ΤΖΕΛΕΠΗ (ΑΦΙΞΕΙΣ):
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 16

ΠΕΙΡΑΙΑΣ/ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ (ΑΦΙΞΕΙΣ):
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 19
ΛΑΥΡΙΟ (ΑΦΙΞΕΙΣ):
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 09

ΡΑΦΗΝΑ (ΑΦΙΞΕΙΣ):
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 10
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ: 5 ΑΠΟ ΜΑΡΜΑΡΙ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις