ΧΑΛΚΙΔΑ. Στο φως της δημοσιότητας όλες τις σελίδες από το σημειωματάριο, το οποίο κρατούσε η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας και κατέγραφε χρηματικά ποσά, ονόματα των συνεργατών της, επιχειρήσεις και πολίτες.

Στο αποκλειστικό υλικό που κατάφερε να εξασφαλίσει το newsit.gr για την υπόθεση με την κομπίνα των εφοριακών στη ΔΟΥ Χαλκίδας, αποτυπώνονται ολογράφως τα χρηματικά πόσα που φαίνεται να κοστολογούσε η 50χρονη φερόμενη αρχηγός της εγκληματική οργάνωσης και οι συνεργάτες της για την παροχή των υπηρεσιών τους.

Στο σημειωματάριο που κατασχέθηκε κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο της ανώτατης υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών αναγράφονται ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα μελών της Οργάνωσης και εμπλεκομένων, που προέκυψαν κατά την έρευνα των αστυνομικών αρχών, ημερομηνίες και αναγραφόμενα χρηματικά ποσά δίπλα σε αυτά.

Ειδικότερα, αναγράφονται τα ονόματα των τριών υπαλλήλων της ΔΟΥ Χαλκίδας που συνελήφθησαν αλλά και του λογιστή που συνεργάζονταν με τη διευθύντρια.

Τα ποσά αναγραφόμενα κυμαίνονταν από 250 έως 11.000 και ημερομηνίες από τις 4-11-2020 έως και τον Μάιο του 2024. Ωστόσο, η πλειοψηφία των ποσών των οποίων κοστολογούσε η εγκληματική οργάνωση τα θύματα τους κυμαίνονταν μεταξύ 1.500 – 4.000 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν λείπουν τα 8.000, τα 10.000 ακόμα και τα 11.000 ευρώ.

Για ψιλοδουλειές το κυκλώματα έπαιρνε μερικές εκατοντάδες ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις σημειώσεις τις διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας, κατά τη διάρκεια του 2023 φαίνεται να… διακινήθηκαν περίπου 160.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις