ΕΥΒΟΙΑ. Σε κλίμα δέους και συγκίνησης για τους απανταχού χριστιανούς επεστράφη τμήμα του δεξιού χεριού του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η λιτανεία του ιερού σκηνώματος παρουσία χιλιάδων πιστών, πέντε Μητροπολιτών και εκπροσώπων του κοινοβουλίου της τοπικής αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας.

Πλήθος κόσμου από τα ξημερώματα περπατούν ξεκινώντας από τα Ψαχνά, ακόμη και από την Χαλκίδα με τα πόδια με αφορμή τη σημερινή (27 Μαΐου) εορτή του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος, αιχμάλωτος πολέμου αρχικά και έπειτα δούλος ενός τούρκου Αγά, έγινε γνωστός για την καλοσύνη, την ταπεινοφροσύνη και την ακλόνητη πίστη του.

Το ιερό σκήνωμά του παραμένει άφθαρτο στο Νέο Προκόπι Εύβοιας και ο ίδιος θεωρείται θαυματουργός, με πολλές μαρτυρίες να κάνουν λόγο για τη βοήθεια που προσφέρει στην ίαση ασθενών.

agios-ioannis-rossos3.jpg
Πηγή: ekklisiaonline

Το απόγευμα της Κυριακής ολοκληρώθηκε η μεταφορά της δεξιάς χειρός και επανενώθηκε με το άφθαρτο σκήνωμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπι Ευβοίας.

Πηγή: ekklisiaonline

Κατά την άφιξη της χειρός στον Ιερό Ναό, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κκ Ιερωνύμου, του Μητροπολίτου Χαλκίδος κκ Χρυσοστόμου αλλά και κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης, υπήρξε μεγάλη συγκίνηση σε πλήθος κόσμου που έδωσε το «παρών».

*Με πληροφορίες από eviathema.gr, ekklisiaonline.gr, newsbomb.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις