ΕΛΛΑΔΑ. Αναζητείται για να συλληφθεί ο Απόστολος Λύτρας μετά τη μήνυση της συζύγου του Σοφία Πολυζωγοπούλου σε βάρος του και το σοβαρό επεισόδιο στο σπίτι στον Γέρακα.

Χθες βράδυ πήγε στο σπίτι της Σοφίας Πολυζωγοπούλου η πρώην σύζυγος του Λύτρα, με συγγενικό πρόσωπο και τον δικηγόρο του ποινικολόγου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του iefimerida.gr, έδειξαν ταυτότητες στον σκοπό και είπαν ότι πήγαν να πάρουν κάποια ρούχα.

Στην αυλή βγήκε ο πατέρας της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, με τον οποίο ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση. Η 37χρονη δικηγόρος πάτησε τότε το κουμπί πανικού.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της κυρίας Πολυζωγοπούλου, Θέμη Σοφό, που μίλησε σήμερα το πρωί στο Open, κατά το χθεσινό επεισόδιο δημιουργήθηκε ένταση και ακούστηκαν ύβρεις, κάτι που οδήγησε τον πατέρα της κυρίας Πολυζωγοπούλου να ζητήσει από την πρώην σύζυγο του κ. Λύτρα και τον δικηγόρο της να αποχωρήσουν. «Εκείνη την ώρα επικοινώνησε μαζί μου η Σοφία και της είπα να πατήσει το panic button, με κάθε τρόπο να ειδοποιήσει τις Αρχές και άμεσα ήρθε περιπολικό», πρόσθεσε.

Η μήνυση της Πολυζωγοπούλου στην πρώην σύζυγο του Λύτρα

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου υπέβαλε μήνυση για παράνομη βία και διατάραξη οικιακής ειρήνης στην πρώην σύζυγο και στον δικηγόρο του Λύτρα, οι οποίοι συνελήφθησαν. Ο δικηγόρος του αφέθηκε ελεύθερος μετά από εντολή του εισαγγελέα. Εν τω μεταξύ, αναζητείται και ο Απόστολος Λύτρας ώστε να συλληφθεί για ηθική αυτουργία στα ίδια αδικήματα.

Η μήνυση Πολυζωγοπούλου στον Λύτρα

Η μήνυση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου εις βάρος του Απόστολου Λύτρα αφορά αδικήματα όπως διατάραξη οικιακής ειρήνης, εξύβριση, απειλή, ηθική αυτουργία στις άνω πράξεις κ.ά.

Στο πλαίσιο της μήνυσης υπάρχει και αναφορά στην παράβαση των περιοριστικών όρων τόσο της υποχρεωτικής μετοίκησης, γιατί δεν έχει παραδώσει ως όφειλε τα κλειδιά, όσο και του όρου της απαγόρευσης της συναναστροφής, καθώς φέρεται να έστειλε μηνύματα που θεωρούνται απειλητικά.

Ο Απόστολος Λύτρας φέρεται να έστειλε απειλητικό μήνυμα στη Σοφία Πολυζωγοπούλου «δώσε τα λεφτά και τα ρούχα μου».

Νωρίτερα αναζητήθηκε ώστε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου σε κατοικία στη Σκουφά που είχε δηλώσει, χωρίς αποτέλεσμα, ωστόσο οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επικοινωνήσει και θα μεταβεί αυτοβούλως στο ΑΤ Παλλήνης.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου είπε στον ΣΚΑΪ: «Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι θα μεταβεί αυτοβούλως στο Α.Τ. Παλλήνης όπου σχηματίστηκε η δικογραφία. Βέβαια, η Αστυνομία συνεχίζει να τον αναζητεί μέχρι να εμφανιστεί».

Τι είπε για το μήνυμα ο δικηγόρος της Πολυχρονοπούλου, Θέμης Σοφός

Μιλώντας στο Open, ο κ. Σοφός σημείωσε ότι η κυρία Πολυζωγοπούλου έγινε αποδέκτρια μηνυμάτων σε ομαδική συνομιλία στην οποία είναι μέλος ο Απόστολος Λύτρας, ένας συνεργάτης και ένα ακόμη πρόσωπο.

«Η απαγόρευση συναναστροφής και προσέγγισης όσο δε και η μετοίκηση συνιστούν και οι δύο μεταξύ των όρων των περιοριστικών που τέθηκαν από την ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέως. Συνεπεία αυτού, δεν θα έπρεπε να διαθέτει κλειδιά, ούτε βεβαίως να μετέχει σε κοινό γκρουπ που δημιουργήθηκε χωρίς τη θέλησή της, χωρίς τη συναίνεσή της, και να υπάρχει με αυτόν τον τρόπο άμεση συναναστροφή. Θεωρούμε ότι είναι παραβίαση όρων».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σοφός, σε αυτό το γκρουπ «μετείχε ο κ. Λύτρας, η εντολέας μου, συνεργάτης του και ένα άλλο πρόσωπο. Δημιουργήθηκε ad hoc ένα Viber group, εχθές, στο οποίο εντάχθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου χωρίς τη θέλησή της. Καθιστάμενη, χωρίς τη συναίνεσή της, κοινωνός μηνυμάτων και από τον κ. Λύτρα και από τους άλλους μετέχοντες, πράγμα που κατά τη δική μας άποψη συνιστά ανεπιφύλακτα και αναμφισβήτητα παραβίαση όρου συναναστροφής, όπως επίσης και η αυτογνώμων ενέργεια στην οποία προέβη, προφανώς κατ' εντολήν του κυρίου Λύτρα, η πρώην σύζυγός του, η οποία άνοιξε με τα κλειδιά και μπήκε στον αύλειο χώρο».

Για το περιεχόμενο των μηνυμάτων, ο κ. Σοφός είπε: «Τα μηνύματα έχουν χαρακτήρα προτρεπτικό, όχι παραινετικό, χαρακτήρα ομάδας ανθρώπων η οποία θέλει να ασκήσει πιέσεις προς τη Σοφία, καθόλου σώφρων επιλογή να το πράξουν αυτό, και μάλιστα πολύ περισσότερο ο κ. Λύτρας, δεδομένου ότι τελεί υπό το καθεστώς περιοριστικών όρων. Υπάρχουν μηνύματα που θα τεθούν σε γνώση της ανακρίτριας»

Θα ζητήσουν αντικατάσταση περιοριστικών όρων με κράτηση

Οι μηνύσεις θα διαβιβαστούν άμεσα στην Εισαγγελία και από εκεί στην ανακρίτρια, η οποία, συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα, μπορεί να διατάξει την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση για τον δικηγόρο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με κράτηση θα ζητήσει και ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις