Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Κάντε προγραμματισμό , ρε !!!

Κάγκελο μας άφησε ο διορισμένος υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας με την απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε για το πώς ο εξαντλημένος φοροδοτικά Έλληνας θα καταφέρει να πληρώσει μαζεμένο το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας τριών ετών (2010-2011-2012) :
-Κοιτάξτε να δείτε , είπε , η κάθε οικογένεια προϋπολογίζει τις υποχρεώσεις της σε ετήσια βάση . Μην ξεχνάτε ότι φέτος προβλέπουμε έσοδα μείον 6% , δεν έχουμε έσοδα θετικά φέτος , λόγω ύφεσης , άρα δεν δικαιολογείται νομίζω ο χαρακτηρισμός ότι υπερφορολογούμε !
Με απλά λόγια , τι είπε ο υπουργός οικονομικών της συγκυβέρνησης ;

Ότι ο Έλληνας που έχει γονατίσει από τη φορολογία , την ύφεση και τις περικοπές , πρέπει από την αρχή κάθε χρονιάς να προϋπολογίζει πρώτα ΠΩΣ θα πληρώσει τα χαράτσια και μετά ΠΩΣ θα ζήσει .

Να κόψει , δηλαδή , λεφτά από το φαγητό της οικογένειας , από το ρουχισμό , από το νοίκι , από το δάνειο που τρέχει , από το μαγαζί που πνέει τα λοίσθια , από τη φροντίδα των χωραφιών του ή των ζώων του , από της καθημερινές ανάγκες του , από το παιδί που θέλει βιβλία και φροντιστήρια , από το φοιτητή που παλεύει να σπουδάσει με το τίποτα , από το φαντάρο που υπηρετεί την πατρίδα , από την υγεία του και τα φάρμακά του , από …από… από …για να εξασφαλίσει τα χρήματα για της κεφαλικούς-αιματηρούς φόρους του κ. Στουρνάρα , της συγκυβέρνησης και της τρόικας .
Και καλά αυτοί που ψευτοβγάζουν ένα πενιχρό μεροκάματο . Οι άλλοι ; Το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων μπορεί να της πει ο κ .υπουργός Οικονομικών ΠΩΣ θα κάνει προϋπολογισμό ; Οι συνταξιούχοι των 350 ευρώ πώς θα κάνουν προϋπολογισμό ; Οι «τυχεροί εργαζόμενοι» των 500 ευρώ πώς θα κάνουν προϋπολογισμό ; Ο οικοδόμος και τα συναφή με την οικοδομή επαγγέλματα που δεν κάνουν ένα μεροκάματο πώς θα κάνουν προϋπολογισμό ; Ο αγρότης που οι τιμές των προϊόντων του έχουν κατρακυλίσει στα Τάρταρα πώς θα κάνει προϋπολογισμό ;

Φυσικά δεν έχει απάντηση ο κ. υπουργός Οικονομικών γι’ αυτό εκείνο που βγαίνει ως νόημα από την αμίμητη , ψυχρή , στυγνή , κυνική και αλαζονική απάντησή του είναι :
-Να κόψετε το λαιμό της για να πληρώσετε αυτά που ζητά το τέρας της Αποκαλύψεως , αυτά που ζητάμε ΕΜΕΙΣ και η ΤΡΟΪΚΑ .
-Ε , λοιπόν , κ. υπουργέ και κ.κ. της συγκυβέρνησης , ο λαιμός μας είναι ήδη κομμένος στεγνά και δεν μπορεί να κοπεί άλλο .
Ελπίζουμε μόνο στην «εκ νεκρών» ανάστασή μας , η οποία οσονούπω έρχεται και θα είναι θριαμβική .
Αμήν ! Γένοιτο !