Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Αποφασίζουμε … Διορίζουμε

Κι εκεί που το «ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ» διάβαζε φύλλα της εφημερίδας της κυβερνήσεως για εντοπισμό ειδήσεων … έβγαλε λαγό : Μια απόφαση που είχε μείνει θαμμένη στην αφάνεια . Η απόφαση αυτή , αφού αναμασούσε τα διάφορα τυπικά του σκεπτικού κατέληγε :

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
Διορίζουμε από 12-03-2013 την Α.Κ. … σε θέση μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου .

Ο Πρωθυπουργός

Αντώνης Σαμαράς

Η απόφαση αυτή , που εκ πρώτης όψεως φαίνεται ανώδυνη και ασήμαντη , έχει διάφορες σοβαρότατες αναγνώσεις :
-Την ώρα που η συγκυβέρνηση έχει βγει ως ο Ηρώδης και κόβει κεφάλια χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο , την ίδια ώρα διορίζει ημετέρους από το παράθυρο.

-Την ώρα που παραμυθιάζουν τον κόσμο για πληθώρα δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να λιγοστέψουν , διορίζουν νέους .
-Την ώρα που κόπτονται για αξιοκρατία και διαφάνεια , διορίζουν αναξιοκρατικά εν κρυπτώ .
-Την ώρα που απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά , αυτοί διορίζουν δικούς τους αγνώστων ή ανύπαρκτων προσόντων .
-Την ώρα που χιλιάδες Έλληνες μαρτυρούν στην κόλαση της ανεργίας , την ώρα που το 60% των νέων μας δεν έχει δουλειά , κάποιοι κάνουν «βουρ στον πατσά» μέσω των κομματικών γραφείων ευρέσεως εργασίας και των γνωριμιών ή των δεσμών τους με πολιτικά πρόσωπα .
-Την ώρα που 130.000 νέοι επιστήμονες παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς για να βρουν δουλειά , κάποιοι «μένουν Ελλάδα» και τους παίρνουν τις δουλειές με κομματικές ταυτότητες .

Η πιο σοβαρή όμως ανάγνωση της είδησης είναι η παρακάτω :
Η κυρία που διορίστηκε με απόφαση και υπογραφή του κ. Σαμαρά είναι η «σύντροφος» του κ. Σίμου Κεδίκογλου , του ανθρώπου που ως κυβερνητικός εκπρόσωπος μας κουνούσε απειλητικά κι επιτιμητικά το δείκτη υπερασπιζόμενος την καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης , του ανθρώπου που πήρε , κατ’ εντολήν, επάνω του την ευθύνη να ανακοινώσει το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και τον άμεσο εργασιακό θάνατο χιλιάδων εργαζομένων , με διάφορες ανοησίες περί εξυγίανσης , καταπολέμησης της διαφθοράς και του ρουσφετιού , αξιοκρατίας κλπ, κλπ .

Τα σχόλια περιττεύουν . Ο σκεπτόμενος πολίτης ας βγάλει συμπεράσματα .
Αλήθεια , κ. Σαμαρά , θα ξαναβγείτε μετά απ’ αυτό , να μας κάνετε μαθήματα περί ισότητας ευκαιριών , αξιοκρατίας , εξυγίανσης του δημόσιου τομέα , διαφάνειας, αξιολόγησης , κλπ ;

Και κάτι τελευταίο : Προσφάτως είπατε το ανεκδιήγητο ότι από το 1974 έως και σήμερα , η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διόριζαν , μεν , ρουσφετολογικά στο δημόσιο , αλλά διόριζαν αριστερούς !!!

Να υποθέσουμε ότι και η κυρία Α.Κ. , η σύντροφος του κ. Κεδίκογλου είναι αριστερή ;
Πάντως Σύντροφος από «σύντροφο» έχουν διαφορά και μάλιστα αβυσσαλέα !
«Θου Κύριε φυλακήν εν τω στόματί μου» !!!