ΣΠΑΡΤΗ. Ο Δήμος Σπάρτης με ανακοίνωσή του καταδικάζει τη βία σε βάρος των ζώων και δη των ζώων συντροφιάς και καλεί τους δημότες σε εγρήγορση ενώ προειδοποιεί ότι οι παραβάτες – εγκληματίες θα τιμωρηθούν όπως ο νόμος ορίζει.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η προσπάθεια του Δήμου Σπάρτης για την ευζωία των αδέσποτων και την ομαλή συνύπαρξή τους με τον άνθρωπο, είναι συνεχής και επίμονη.

Στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να καταδικάσουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας και επίθεσης απέναντι στα ζώα, τους φίλους κάθε ανθρώπου, καθώς και τα αχαρακτήριστα περιστατικά με φόλες που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.
Αυτές οι πράξεις δείχνουν παντελή έλλειψη σεβασμού στην κοινωνία ενώ προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και τα ανθρώπινα συναισθήματα.

Συμβάλλοντας στην εξάλειψη κάθε μορφής βίας αλλά και στην ομαλοποίηση της βιωσιμότητας των ζώων, ο Δήμος Σπάρτης διέθεσε τον τελευταίο χρόνο 35.000 €, για την φροντίδα των Αδέσποτων ( Τροφή , Κτηνιατρική επίβλεψη, Πρόγραμμα στείρωσης, επιχορήγηση Φιλοζωϊκού Συλλόγου Σπάρτης κ.λ.π.)

Ως νέα Δημοτική Αρχή , έχουμε δρομολογήσει την κατασκευή ενός πρότυπου καταφύγιου αδέσποτων ζώων, η πραγματοποίησή του οποίου θα αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται , διαμορφώνοντας επιπλέον ένα πιο φιλικό και ασφαλές για τα ζώα περιβάλλον.

Υπενθυμίζουμε ότι, τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από τον Νόμο 4039/2012 και οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις, κ.λ.π.) τιμωρούνται με αυστηρές ποινές φυλάκισης και χρηματικές ποινές.

Ο Δήμος Σπάρτης στέλνει μήνυμα ευαισθητοποίησης για την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα και καλεί τους πολίτες σε δράση ώστε να εξαλειφθεί κάθε βίαιη πράξη σε βάρος των ζώων.

Τονίζουμε ότι όποιος ασυνείδητος συλληφθεί να διαπράττει ένα τέτοιο έγκλημα ο Δήμος θα είναι αμείλικτος απέναντί του και θα υποστεί όλες τις συνέπειες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

ΟΙ ΦΟΛΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ, ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΡΙΖΕΙ !!!»