ΣΠΑΡΤΗ. Την Αντιεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα επισκέφθηκε στο Διοικητήριο Λακωνίας ο νέος Πρόεδρος της Πανλακωνικής Ομοσπονδίας Αμερικής – Καναδά κ. Δημήτριος Χίος, ο όποιος συνοδευόταν από τον τέως πρόεδρο κ. Κώστα Κουτράκο και τον Πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων κ. Θεόδωρο Σμυρνιό .

Η Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη το νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια στέκεται πάντα δίπλα στην Ομοσπονδία γιατί αποτελεί το καλύτερο πρεσβευτή της Λακωνίας σε όλο τον κόσμο.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκε η διεξαγωγή του συνεδρίου της Ομοσπονδίας στη Σπάρτη το καλοκαίρι του 2015 και η κ. Τζανετέα ανέφερε ότι η Περιφέρεια στα πλαίσια της συνεργασίας με τους απόδημους Έλληνες θα στηρίξει αυτήν την προσπάθεια που έχει στόχο να αναδείξει και να προβάλλει τη Λακωνία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό της.

Ο κ. Χίος δήλωσε ότι «…καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από τις οργανώσεις αποδήμων του εξωτερικού για την διατήρηση της γλώσσας, των ηθών και των εθίμων με στόχο τη διατήρηση της Ελληνικής μας ταυτότητας και ότι οι ομογενείς Έλληνες, και ειδικότερα των νεότερων γενεών, έχουν μια αξιοζήλευτη παρουσία στο κοινωνικό, επιστημονικό, οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι των χωρών στις οποίες ζουν».

Κλείνοντας η κ. Τζανετέα δήλωσε: «…είμαστε υπερήφανοι για τους απόδημους μας, γιατί έφυγαν σε δύσκολες εποχές από τη πατρίδα και σήμερα διαπρέπουν στο εξωτερικό. Είναι συνεχής η προσφορά των Λακώνων αποδήμων όπου γης, για την ανάπτυξη, την τουριστική προβολή της Λακωνίας, του πολιτισμού της, για την προώθηση των Λακωνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Ειδικά αυτή την εποχή, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να διαπιστώνουμε, πως ο Ελληνισμός της Διασποράς, στέλνει μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας».