ΣΠΑΡΤΗ. Τελικά, όταν υπάρχει συμμετοχή, συνεργασία και απλή καλή διάθεση η ζωή γίνεται πιο όμορφη, οι στιγμές ξεχωριστές και το χαμόγελο αυθόρμητο. Αυτό αποδείχθηκε στην εκδήλωση της Χορωδίας Γυναικών του ΚΑΠΗ Σπάρτης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Σπάρτης, στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης.

Το Νομικό Πρόσωπο Υγείας – Πρόνοιας – Παιδείας του Δήμου Σπάρτης προετοίμασε μια λιτή αλλά πλημμυρισμένη συναίσθημα εκδήλωση που έμελλε να αγγίξει την καρδιά και την ψυχή όλων.

Οι γυναίκες του ΚΑΠΗ Σπάρτης με την βοήθεια και διδασκαλία της μαέστρου Ηλέκτρας Βλαχονικολού προετοίμασαν ένα πρόγραμμα με τραγούδια του Θεοδωράκη, του Χατζηδάκη και του Λοϊζου. Μαζί τους ίσως η πιο ευγενική φιγούρα της ελληνικής ερμηνείας, ο Σπύρος Κουτσοβασίλης με εξαιρετικούς μουσικούς.

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Αλέκος Βουνάσης μεταξύ άλλων ανέφερε: […] «Η νέα Δημοτική Αρχή θέλει να ανοίξει δρόμους και να έχει ρόλο σε ότι αφορά την κοινωνική γαλήνη, την αλληλεγγύη, το δικαίωμα όλων στα στοιχειώδη αγαθά.
Έτσι μέσα από τις αρμοδιότητες και τους πόρους του Νομικού προσώπου Υγείας και Πρόνοιας χαράζουμε και υλοποιούμε μια συλλογική προσπάθεια.

Με βάση τις αρμοδιότητες, αλλά και επικουρικά στον Δήμο, κάνουμε έναν αγώνα, όλοι μαζί, για να παράσχουμε κάθε δυνατό εφόδιο, να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση στην μόρφωση, να εγγυηθούμε συνθήκες ανθρωπιάς, να συμβάλουμε στην ψυχική ισορροπία και να δώσουμε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους συμπολίτες να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να αναπτύξουν την δημιουργικότητά τους.

Δεν είναι εύκολα τα πράγματα! Οι συνθήκες σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολες και το χρέος μας ακόμα μεγαλύτερο. Οι ηλικιακές ομάδες δοκιμάζονται σκληρά από ανατροπές και αιφνιδιασμούς.

Πρέπει, πάση θυσία να προσφέρουμε στα νήπια ποιότητα και φροντίδα.
Επιβάλλεται οι ευπαθείς ομάδες στον Δήμο μας να νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια.
Πρέπει η 3η Ηλικία να δικαιωθεί για όσα έχει δημιουργήσει και προσφέρει.

Σήμερα η λιτή εκδήλωσή μας έχει πρωταγωνίστριες τις αγωνίστριες μιας ολόκληρης ζωής.
Οι γυναίκες του ΚΑΠΗ Σπάρτης έχουν ακόμα δύναμη, έχουν και ταλέντα και αποδεικνύουν ότι η 3η Ηλικία δεν είναι στάδιο απομαχίας αλλά το καταστάλαγμα της ζωής»
. […]


Το Α και το Ω της ζωής, παιδιά και ηλικιωμένοι ολοκλήρωσαν τη λέξη «Αγαπώ» στην εκδήλωση την οποία συντόνισαν και παρουσίασαν τα μέλη του Δ.Σ του Νομικού προσώπου Δήμητρα Γρηγόρη, Γαρυφαλιά Γεωργακοπούλου και Δημήτρης Έρης.

Την εκδήλωση πρόβαλαν τα ΜΜΕ: notospress.gr, Νότος 94.9 fm και DR Τηλεόραση.