Επετειακές πολιτιστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Μονεμβάσιας στις 23 Ιουλίου 1821 διοργανώνει ο Δήμος Μονεμβάσιας την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουλίου στο χώρο της Πλάκας στη Μονεμβάσια.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 22 Ιουλίου και ώρα 21:00 , παρουσίαση παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων από: 1. Το χορευτικό Σύλλογο Μεσσηνίας « ΕΝ ΧΟΡΩ » 2.Το Πολιτιστικό – Γυμναστικό Σύλλογο Γυθείου « ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ » 3. Πολιτιστικό Σύλλογο Μονεμβασίας « Οι Ρίζες », σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μονεμβασίας « Οι Ρίζες» .

Σάββατο 23 Ιουλίου και ώρα 20:30, σε συνεργασία με τον Αλιευτικό Σύλλογο Μονεμβασίας « Το Λαλούδι » θα γίνει αναπαράσταση στη θάλασσα σε γεγονότα από τις ημέρες της Απελευθέρωσης με κορύφωση, την πυρπόληση της τουρκικής γολέτας στο λιμάνι.

- Στις 21:30 Συναυλία με τους Γιώργο Υδραίο, Σοφία Μιχαηλίδη , Μαρία Σπυροπούλου και τον σύνθετη Μιχάλη Τρανουδάκη. – Απαγγέλει ο ηθοποιό Βασίλης Παπαδόπουλος.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με φαντασμαγορική καύση βεγγαλικών. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Δήμο Μονεμβασίας στο 2732 3 60500.