ΣΠΑΡΤΗ. Το Σάββατο 7 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας Σωματείων Ιδιωτικού & Δημόσιου τομέα και Οργανώσεων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων με θέμα την οργάνωση της Γενικής Απεργίας στο νομό.

Αποφασίστηκε:
1. Να πραγματοποιηθούν επισκέψεις κλιμακίων της απεργιακής επιτροπής σε χώρους δουλειάς για ενημέρωση και κάλεσμα των εργαζομένων και επαγγελματιών για την συμμετοχή τους στην ΑΠΕΡΓΙΑ
2. Πραγματοποίηση Απεργιακής Συγκέντρωσης την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ημέρα της Απεργίας, στις 10:30, στο Πάρκο του ΟΤΕ

Στην ανακοίνωση του Συντονιστικού οργάνου των σωματείων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων αναφέρεται:

"Από την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο έως σήμερα, επιχειρείται η διαιώνιση της καταστροφικής πολιτικής που οδήγησε σε πρωτοφανείς για χώρα, σε καιρό ειρήνης, απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων, προκειμένου να σαρωθεί ό,τι απόμεινε από τα κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τον δημόσιο πλούτο.
Με τους αγώνες μας καταφέραμε να αναδείξουμε τις επιπτώσεις της λιτότητας. Καταφέραμε το αίτημα της αποτροπής των καταστροφικών αυτών πολιτικών να γίνει αίτημα παλλαϊκό, μέσα από έναν αγώνα επίπονο και συνεχή, με τελικό στόχο την οριστική ανατροπή τους.

Η δική μας απάντηση θα είναι Δυναμική-Συμμετοχική-Μαζική

Απεργούμε στις 12 Νοεμβρίου 2015 και λέμε:
-Όχι στην κοινωνική εξαθλίωση
-Όχι στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση
Μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες και γεγονότα ανατροπής αυτών των πολιτικ
ών".