ΣΚΑΛΑ. Μετά την 2632 / 17-10 – 2013 ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, εγκαινιάστηκε και λειτουργεί αδιάκοπα έως σήμερα ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Β Τάξης του Δήμου Ευρώτα στην Τ.Κ. Μυρτιάς, από τις 22 Νοεμβρίου του 2013.

Με αφορμή την συμπλήρωση των δύο αυτών χρόνων προσφοράς των Εθελοντών Πυροσβεστών στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας, ο Δήμος Ευρώτα σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου διοργανώνει εορταστικό διήμερο εκδηλώσεων στις 20 & 21 Νοεμβρίου 2015.

Κατά την διάρκεια του διημέρου ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός του Δήμου μας θα είναι ανοικτός και επισκέψιμος, ώστε να έχει την ευκαιρία κάθε πολίτης να γνωρίσει, να ξεναγηθεί και να ενημερωθεί από Εθελοντές και Επαγγελματίες Πυροσβέστες για τις δράσεις, τις εκπαιδεύσεις, τις ασκήσεις και τα πολλά και σημαντικά συμβάντα που συμμετείχαν.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με εορταστική και τιμητική συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας.

Εκεί το πρόγραμμα μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:
-Τιμητική χειρονομία εκ μέρους του Δήμου Ευρώτα για την υπεράνθρωπη και ουσιαστική προσφορά τους στο δύσκολο έργο της δασοπυρόσβεσης του Κυβερνήτη και του Συγκυβερνήτη που προσγείωσαν αναγκαστικά το Canander στην καταστροφική πυρκαγιά της Νεάπολης, οι οποίοι μαζί με τον Διοικητή τους θα παρευρίσκονται μεταξύ των επισήμων προσκεκλημένων,
-Αναμνηστική Βεβαίωση Συμμετοχής στους Εθελοντές Πυροσβέστες που συμμετείχαν στις ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών από το πρωτόγνωρο πέρασμα του ανεμοστρόβιλου μέσα από τον Δήμο Ευρώτα,
-Παράδοση Πιστοποιητικών Κατάρτισης στους νέους Εθελοντές Πυροσβέστες μας.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 Ώρες 09:00 – 16:00
Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός, Μυρτιά Δήμου Ευρώτα
Ξενάγηση, Ενημέρωση, Προβολή Video, Παρουσίαση έργου και δράσεων Σταθμού.

Σαββάτο 21 Νοεμβρίου 2015
Α) Ώρες 10:00 – 15:00
Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός, Μυρτιά Δήμου Ευρώτα
Ξενάγηση, Ενημέρωση, Προβολή Video, Παρουσίαση έργου και δράσεων Σταθμού.
Β) Πνευματικό κέντρο Σκάλας Δήμου Ευρώτα
Ιστορική Αναδρομή, Δράσεις, Διεθνείς συνεργασίες, Παρουσίαση έργου, Αξία Εθελοντισμού, Βραβεύσεις, Διακρίσεις.
Ώρα έναρξης 18:00

Η οργάνωση της εκδήλωσης ανήκει στο Δήμο Ευρώτα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου και τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Δήμου Ευρώτα.