ΣΠΑΡΤΗ. Αυτό είναι το ψήφισμα που προέκυψε από τη χθεσινή ανοιχτή συνέλευση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας για την οργάνωση της απεργίας που έχει προκυρηχθεί για την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου:

«Η θέση μας και η στάση μας είναι μία και αδιαπραγμάτευτη:

ΟΣΟ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ

Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών δι- ατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντά ξεις σε επιδόματα φτώχειας.

Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.

Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.

Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσ- διορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμ βασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.

Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.

Κανένα σπίτι στα χέρια ξένου ή εγχώριου τραπεζίτη!

Απόσυρση της σκανδαλώδους και αντικοινωνικής ρύθμισης που εξου δετερώνει το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων στην πτωχευτική διαδικασία.

Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά των μικρομεσαίων, συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, εκχώρησης του δημόσιου πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους, πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικα- λιστικών δικαιωμάτων.

Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμε ρα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.

Όλοι στη συγκέντρωση και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 10.30 στο ΕΚ Λακωνίας

Όλοι και όλες στην Γενική Απεργία την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη

Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.

Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής.

Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ο αγώνας και η αντιπαράθεσή μας με τις ανάλγητες κυβερνητικές και μνημονιακές πολιτικές είναι μονόδρομος.

Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα με στόχο να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα.

Μπορεί να μην έχουμε αντοχές για νέα μέτρα, έχουμε όμως αντοχές για επιτυ- χημένους απεργιακούς αγώνες με ενότητα και μαζικότητα».