ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την Πανελλαδική Πανεργατική αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου. Στην ανακοίνωση κάλεσμα του Ε.Κ. Λακωνίας στη συγκέντρωση αύριο το πρωί στις 10.30 στο Πάρκο του ΟΤΕ αναφέρεται:

«Με το νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, κινδυνεύουμε να χάσουμε όσα ασφαλιστικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει.

Οι συντάξεις μας θα πετσοκοπούν δραστικά και θα μετατραπούν σε επιδόματα φτώχειας.

Η αύξηση των ορίων ηλικίας, σε συνδυασμό με την ανεργία, τη διαρκή ύφεση, τις περικοπές στις ήδη κουτσουρεμένες συντάξεις και τη μεταβολή του χαρακτήρα της ασφάλισης, οδηγούν τους σημερινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους σε ταπεινωτικές συντάξεις επιδοματικού χαρακτήρα.

Μετά λοιπόν και τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό νέας φοροεπιδρομής και δραματικών περικοπών, τον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού και των επικείμενων ιδιωτικοποιήσεων, μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο με τα πιο σκληρά και βάρβαρα μέτρα και έπειτα από έξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, έχουμε εξαντλήσει τα όρια των αντοχών και ανοχών μας.

Με το αγωνιστικό μας «παρόν» στις συγκεντρώσεις στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τους δανειστές ότι οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός δε θα παρακολουθήσουν απαθείς τη συνεχιζόμενη φτωχοποίηση τους και τον ακρωτηριασμό των ασφαλιστικών και άλλων δικαιωμάτων τους.

- Κλιμακώνουμε τον αγώνα για να αποτρέψουμε το έγκλημα που σχεδιάζουν, εις βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Συντάξεων.
- Λέμε αποφασιστικά ΟΧΙ στη Λιτότητα, την Ύφεση, την Ανεργία και τη Φτώχεια.
- Λέμε ΟΧΙ στο νέο κρατικό προϋπολογισμό, που φέρνει περισσότερα βάρη σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, αύξηση των φόρων, διάλυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προνόμια μόνο για τους λίγους.

Η αλληλεγγύη ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι η ακατανίκητη δύναμη των εργαζομένων».