ΛΑΚΩΝΙΑ. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με αυτό το δελτίο τύπου, θα ήθελε να σας ενημερώσει για τις επιστημονικές δράσεις που έχει προγραμματίσει για τον Ιανουάριο του 2016.

Σεμινάριο σε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

Στο πλαίσιο της αγωγής υγείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι σημαντικό να αναπτυχθούν δράσεις για την ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο.

Για αυτόν τον σκοπό έχει δημιουργηθεί το εκπαιδευτικό υλικό «Γυμνάσιο Ερχόμαστε!» που απευθύνεται σε μαθητές ΣΤ΄ Δημοτικού. Πρόκειται για ένα ολιστικό υλικό προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, στο οποίο εμπλέκεται όχι μόνο το σύστημα του σχολείου (Δημοτικό και Γυμνάσιο), αλλά και το σύστημα της οικογένειας.

Το Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ», αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της ομαλής μετάβασης των μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο στο Γυμνάσιο και των προβλημάτων και των δυσκολιών που δημιουργούνται όταν οι μαθητές δεν έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για τις απαιτήσεις και το περιβάλλον της νέας σχολικής βαθμίδας, διοργανώνει ένα σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπαίδευσης στο υλικό «Γυμνάσιο Ερχόμαστε!», το οποίο θα έχει διάρκεια 12 ώρες και θα υλοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Σκάλας Λακωνίας στις 18, 20 & 25 Ιανουαρίου 2016 και ώρες 17:00 ως 21:00. Συντονίστριες του σεμιναρίου θα είναι τα Επιστημονικά Στελέχη του Κέντρου κα Παπαδοπούλου Ιωάννα – Ψυχολόγος και η κα Καργάκου Κατερίνα – Κοινωνική Λειτουργός.

Παρέμβαση στο Στρατό:

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης ΥΠΕΘΑ-ΟΚΑΝΑ για το 2015-2016, το Κ.Π. σε συνεργασία με τον Διοικητή – Ταξίαρχο κ. Σκορδά Δημήτριο, τον Συνταγματάρχη κ. Αλεξανδρή Αθανάσιο 3ο ΕΓ/Δ, και τον Αντισυνταγματάρχη κ. Τσαμπά Σωτήριο, θα πραγματοποιηθεί δίωρη εκπαιδευτική διάλεξη στους νεοσύλλεκτους του ΚΕΕΜ Σπάρτης την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12.00 μ.μ. στην θεματική: «Εξαρτησιογόνες ουσίες»
Υπεύθυνη συντονίστρια της εν λόγω δράσης θα είναι θα είναι η Κοινωνική Λειτουργός κα Καργάκου Κατερίνα, Επιστημονικό Στέλεχος του «Διαύλου».

Παρέμβαση στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 9:00 το πρωί, η κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα – Ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης, σε συνεργασία με τον Δ/ντή του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης κ. Περγαντή Σταύρο και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό Τσερώνη Καλλιρόη πραγματοποίησε δίωρη ψυχοεκπαίδευση στους μαθητές της Α2 τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Βιωματικής Δράσης με τίτλο: «Η Φιλία στη Ζωή μας»

Παρέμβαση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 09:00 το πρωί, η κες Παπαδοπούλου Ιωάννα & Γκουντούνα Ασπασία σε συνεργασία με την νηπιαγωγό του Νηπιαγωγείου Βλαχιώτη κα Κούβαρη , θα πραγματοποιήσουν μια δίωρη βιωματική ψυχοεκπαίδευση νηπίων στην θεματική: «Αισθάνομαι. Αναγνώριση και Διαχείριση Συναισθημάτων».