ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Σύλλογος ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη Ν. Λακωνίας απευθύνει κάλεσμα σε όσους πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη αλλά και στους γονείς ή τους κηδεμόνες τους (όταν πρόκειται για παιδιά) που θέλουν να υποστηρίξουν τον στόχο του συλλόγου για δυναμικότερη έκφραση των προβλημάτων των Διαβητικών και την άσκηση μεγαλύτερης πίεσης για την επίλυσή τους, να εγγραφούν ως μέλη στο Σύλλογο.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος σημειώνει «Ο Σύλλογος ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Ν. Λακωνίας δημιουργήθηκε από την επιθυμία και την ανάγκη όσων πάσχουν από Διαβήτη να αγωνιστούν και να κατακτήσουν το απαραίτητο και το αυτονόητο: να αποδεχθούν και δημόσια την χρόνια πάθησή τους, να συμφιλιωθούν με αυτή, να στηρίξουν ο ένας τον άλλο, να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματά τους, να πορευτούν σε μια ζωή γεμάτη, παραγωγική, αξιοπρεπή και αξιοβίωτη».

Τα γραφεία του Συλλόγου βρίσκονται πίσω από το κτίριο που στεγάζεται η βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης (είσοδος από το πλάι) και λειτουργούν κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα και κατά τις ώρες 10:00-12:00.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλα τα άτομα που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη όλων των τύπων (Τύπου Ι & Τύπου ΙΙ), καθώς και στους γονείς ή κηδεμόνες ανηλίκων παιδιών .

Η επικοινωνία με το Σύλλογο γίνεται:
1. Στα τηλέφωνα:
-Περιοχή Σπάρτης: ΣΚΙΑΔΑ ΔΗΜΗΤΡΑ τηλ. 697 4997080, ΠΡΕΚΕΖΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ τηλ. 6931093185
-Δήμος Ευρώτα: ΔΑΝΙΗΛ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ τηλ. 6947475261
-Δήμος Μονεμβασίας: ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝ /ΝΟΣ τηλ. 6988393722

2. Στο e-mail: diavitikoi.lakonias@gmail.com

3. Στον ιστότοπο του Συλλόγου: www.diavitikoi-lakonias.com