Δυνατή γροθιά στο στομάχι της Κοινωνίας
ΣΠΑΡΤΗ. Την Τετάρτη 20 Απριλίου, το Ειδικό Σχολείο Μυστρά επισκέφθηκε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ημέρες Βιβλίου στη Βιβλιοθήκη Σπάρτης», το οποίο γίνεται στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.
Οι 25 μαθητές έφτασαν στη Βιβλιοθήκη με προσδοκίες και ενθουσιασμό όμως, έναν εξ αυτών περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη… Βλέπετε, όπως πληροφορούμαστε, ο μικρός Χρήστος Μ. δεν μπόρεσε ποτέ να ανέβει στο 2ο όροφο της Βιβλιοθήκης και να παρακολουθήσει το πρόγραμμα γιατί το αναπηρικό του αμαξίδιο δεν χωρούσε στο ασανσέρ.
Αν και οι 24 μαθητές του Ειδικού Σχολείου παρακολούθησαν με ενθουσιασμό και προσήλωση το πρόγραμμα, η απογοήτευση του Χρήστου που αποκλείστηκε άδικα και αδικαιολόγητα από κάτι στο οποίο περίμενε με χαρά και αγωνία να συμμετάσχει όπως άλλωστε δικαιούται, δεν μπορεί παρά να επισκιάσει την όλη εκδήλωση.
Ως «γροθιά στο στομάχι της κοινωνίας» χαρακτηρίζει σε μια ανακοίνωση της για το συμβάν η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης η οποία και καταλήγει ως εξής:
«Θερμά συγχαρητήρια στους δασκάλους των παιδιών για το έργο που επιτελούν κοντά σ΄ αυτά τα παιδιά!!!
Και θερμά συλλυπητήρια σ΄ όλους εμάς, τους άλλους που στερήσαμε από το μικρό Χρήστο Μ. κάτι που ήθελε πολύ…».