ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη δίωξη «2 αγωνιστών από το χωριό Κουλέντια του Δήμου Μονεμβάσιας» επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο χωριό τους από ιδιωτική επιχείρηση. Συγκεκριμένα, στη θέση αλώνια της Τοπικής Κοινότητας Κουλεντίων, επιχειρηματικός όμιλος θέλει να εγκαταστήσει συγκρότημα ανεμογεννητριών παρά την αντίθετη απόφαση του Δήμου Μονεμβάσιας και την άρνηση των κατοίκων όχι μόνο της Τ.Κ. Κουλεντίων αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Μετά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων που έγιναν στη θέση Αλώνια στις 9 Ιουνίου για να «διαμαρτυρηθούν για το έγκλημα που επιχειρείται» στην περιοχή τους και κατόπιν απαίτησης της εταιρείας, διώκονται δυο κάτοικοι της Τ.Κ. Κουλεντίων με τη δίκη μάλιστα να έχει οριστεί για την Παρασκευή 1η Ιουλίου.

Η ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στηρίζει «τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής για τη μη εγκατάσταση ανεμογεννητριών και συμπαραστέκεται στους διωκόμενους αγωνιστές».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΛΑΕ σε ανακοίνωση της οποίας σημειώνεται:
«Η νέα προσπάθεια της γνωστής Εταιρείας αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση !!! .
Αποτελεί δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών να επιλέγουν το σχήμα, το μοντέλο ζωής τους και ανάπτυξης της περιοχής αλλά και υποχρέωση τους η προστασία του περιβάλλοντος από κάθε κίνδυνο και υποβάθμιση .
Η ΛΑΕ Λακωνίας εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους διωκόμενους συμπατριώτες μας .
Ομοίως συμπαρατάσσεται με το σύνολο των Λακώνων Πολιτών που αντιδρούν στην εγκατάσταση των Βιομηχανικών Αιολικών Πάρκων ,
Στηρίζει τον αγώνα τους για την αποτροπή του εγκλήματος κατά του περιβάλλοντος και της πραγματικής ανθρωποκεντρικής προόδου της περιοχής» .