Φωτιά απείλησε κατάκοιτη γερόντισσα στη Σπάρτη
ΣΠΑΡΤΗ. Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ηλικιωμένη κάτοικος στην οδό Λυκούργου 78 κοντά στον Όσιο Νίκωνα, στον 4ο όροφο.
Το μεσημέρι της Τετάρτης, γύρω στη 1:30 γείτονες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω καπνού και έντονης μυρωδιάς. Αμέσως πλήρωμα επενέβη και βρήκε μόνη στο κρεβάτι της την κατάκοιτη γερόντισσα να αναπνέει επικίνδυνες αναθυμιάσεις μάλλον από φωτιά που προήλθε από μαγειρικό σκεύος. Οι γείτονες αναφέρουν ότι την γερόντισσα Θ. Κ. φρόντισε αλλοδαπή που ωστόσο έλειπε από το σπίτι. Πλήρωμα του ΕΚΑΒ προσέφερε τις πρώτες βοήθειες με ειδικό αναπνευστήρα την μετέφερε στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Την υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πληρωμάτων 5 λεπτά αργότερα η γερόντισσα θα είχε χάσεις τις αισθήσεις της και ίσως είχε βρει τραγικό θάνατο. Οι γιατροί καταβάλουν προσπάθειες για να την βοηθήσουν.
Δείτε το video