Μια χρήσιμη πρωτοβουλία ανέλαβε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου. Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου θα ξεναγήσει προσκεκλημένους του στο Βυζαντινό Κάστρο.
Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο σύλλογος με σκοπό να αναδειχθούν άγνωστες, σε πολλούς, πτυχές του ιστορικού και βυζαντινού Γερακίου.

Έτσι την Κυριακή το πρωί, ώρα 11:30 ξεκινά η ξενάγηση από την κεντρική πλατεία (καφέ Δημ. Σαρρή), με προορισμό το βυζαντινό κάστρο και τις βυζαντινές εκκλησίες. Ο επισκέπτης θα ανακαλύψει ότι η ιστορία είναι βαθιά ριζμένη σε αυτόν τον τόπο. Θα έχει δε την ευκαιρία να συζητήσει και για το παρόν της όμορφης και σημαντικής κωμόπολης αφού ο Σύλλογος παραθέτει γεύμα στο εστιατόριο «Τα’ αγνάντι» του Δημ. Μιχαλούτσου.
Αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο του Συλλόγου να κρατά πάντα ζωντανή την ιστορία αλλά και την καθημερινή ζωή της περιοχής.

Οικοδεσπότης θα είναι ο επανεκλεγής πρόεδρος Χρήστος Μπαλμπάνος με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου