ΚΥΘΗΡΑ. Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της ΛΑΝΕ, διαρκείς διαπραγματεύσεις με το αρμόδιο Υπουργείο, συσκέψεις επί συσκέψεων, σωρεία εγγράφων και διαμαρτυριών, δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ:9ΛΙΩ4653ΠΩ-Σ7Υ) η Πρόσκληση για τη σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με τον Πειραιά, το Γύθειο και την Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κυθήρων αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε η έκτακτη αποχώρηση του ΚΟΡΝΑΡΟΣ ευθύς εξαρχής αφενός προσάρμοσε τη διαφημιστική της πολιτική στα νέα δεδομένα ώστε να περιορίσει τις απώλειες στον τομέα του τουρισμού και αφετέρου υποστήριξε την αναγκαιότητα ανάθεσης σε άλλη εταιρεία της ακτοπλοικής γραμμής.

Η Πρόσκληση που δημοσιεύθηκε αφορά σε ανάθεση αρχικά τριών μηνών, μέσα στο διάστημα των οποίων θα πραγματοποιηθεί και ο κανονικός διαγωνισμός για την περίοδο μέχρι τέλος Οκτωβρίου του 2018.

Αφορά την εκτέλεση (κατ΄ ελάχιστον):
- Ενός (1) δρομολογίου την εβδομάδα στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ-ΚΙΣΣΑΜΟΣ και επιστροφή έναντι μισθώματος 46.000€ ανά δρομολόγιο
- Ενός (1) δρομολογίου την εβδομάδα στη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΥΘΗΡΑ-ΚΙΣΣΑΜΟΣ και επιστροφή έναντι μισθώματος 41.000€ ανά δρομολόγιο
- Ενός (1) δρομολογίου την εβδομάδα στη γραμμή ΓΥΘΕΙΟ-ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ-ΚΙΣΣΑΜΟΣ και επιστροφή έναντι μισθώματος 27.600€ ανά δρομολόγιο

Το συνολικό ετήσιο ποσό των μισθωμάτων (επιδότησης) ανέρχεται σε 5.959.200€ και είναι ιδιαίτερα επαυξημένο μετά την πρόσφατη απόφαση του Σ.Α.Σ. και σύμφωνα με το αίτημα του Δήμου Κυθήρων.
Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες καλούνται να υποβάλουν δήλωση ενδιαφέροντος μέχρι την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, ώστε να συναφθεί άμεσα η σύμβαση.

Ο Δήμος Κυθήρων βεβαίως έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της ανάθεσης στο πλοίο ΙΟΝΙΣ των δρομολογίων θεωρώντας την πλοιοκτήτρια εταιρεία αξιόπιστη και γνωρίζοντας την πολύ καλή κατάσταση του πλοίου.