Γράφει ο Θανάσης Πετράκος, Μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Oλος ο ελληνικός λαός έστειλε ένα βροντερό μήνυμα το διήμερο 19 και 20 Οκτώβρη, ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμείνει άλλο στην εξουσία, είναι επικίνδυνη για τον τόπο.
Ο αγωνιζόμενος λαός θρηνεί ένα ακόμη θύμα.

Η υποτελής κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου, όσο κι αν είναι γαντζωμένη στην εξουσία, πνέει τα λοίσθια. Οι 153 βουλευτές της που ψήφισαν το αντιλαϊκό και αντεργατικό έκτρωμα – πολυνομοσχέδιο δεν μπορούν να τη σώσουν.
Το λαϊκό ποτάμι που ξεχύθηκε δεν πρόκειται να σταματήσει!
Αντίθετα, θα βάλει τη σφραγίδα του για μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας.
Εδώ και ενάμιση χρόνο εξελίσσεται η πιο βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λειτουργώντας σαν το μακρύ χέρι των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, θέλει να ξεθεμελιώσει ό,τι η εργατική τάξη και ο λαός μας κατέκτησε με σκληρούς αγώνες τον τελευταίο αιώνα.
Την Πέμπτη 20 Οκτώβρη οι 153 κυβερνητικοί βουλευτές ψήφισαν για μια ακόμη φορά:
Ο Ελληνικός λαός να πληρώσει για ένα χρέος που οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συσσώρευσαν για να πλουτίσουν παλιά και νέα τζάκια.

Να πληρώσουμε δύο και τρεις φορές γι' αυτό το χρέος και την ίδια ώρα χαρίζουν με δάνεια και εγγυήσεις δισεκατομμύρια στις τράπεζες.

Να παραδοθούν τα ηνία της χώρας στους γκαουλάϊτερ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.
Μιλούν για τη σωτηρία της χώρας αλλά με την πολιτική τους οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχια και την εξαθλίωση, εξοντώνουν τους εργαζόμενους.
Αποφάσισαν να απολύσουν εργαζόμενους από το Δημόσιο, να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις, να κατακρεουργήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις και να φορτώσουν την κοινωνία με νέα χαράτσια.
Μιλούν για τη σωτηρία της χώρας και την ίδια ώρα, με την πολιτική τους, αποδιαρθρώνουν ό,τι παραγωγικό είχε απομείνει σ' αυτό τον τόπο.

Ψήφισαν οι 153 να καταργηθεί κάθε εργασιακό δικαίωμα, θέλουν μισθούς Κίνας και συντάξεις πείνας, προκειμένου το κεφάλαιο και οι τράπεζες να συντηρήσουν την κερδοφορία τους.
Για την Κυβέρνηση και την τρόικα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός μας είναι απλά αριθμοί που πρέπει να προσαρμοστούν και να συμπιέσουν τη ζωή τους.

Το μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο, είναι γραμμένα με τις πένες των τραπεζιτών, των τοκογλύφων και των δανειστών.
Ζητούν «αίμα» από την εργατική τάξη και της επιφυλάσσουν φτώχια και εξαθλίωση.
Δεν μέτρησαν όμως καλά αυτό τον λαό και τους εργαζόμενους. Αν σήμερα δεν μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους γιατί συναντούν τις αποδοκιμασίες και τα «κύματα» των αγανακτισμένων πολιτών, αύριο θα συνωστίζονται στα ελικόπτερα για να διασωθούν απ' τη λαϊκή οργή.

Και αυτή η μέρα πλησιάζει!!! Ήδη άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.
Αυτό το τεράστιο ποτάμι που πλημμύρισε όλες τις πόλεις της χώρας, είναι σημάδι ότι τα ρυάκια και οι χείμαρροι που δημιουργήθηκαν από τους αγώνες την προηγούμενη περίοδο μαζεύονται σε ένα μεγάλο ποτάμι που θα παρασύρει και θα σαρώσει τις πολιτικές της Κυβέρνησης και της τρόικας.
Έντρομη η Κυβέρνηση βλέπει ότι κλυδωνίζεται και προσφεύγει σε αντιδημοκρατικά μέτρα και πρακτικές που θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές.

Έχουμε μια παραδομένη και τρομοκρατημένη κυβέρνηση που γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.
Η Κυβέρνηση έμεινε πλέον και χωρίς μάσκα.
Μπορεί οι 153 βουλευτές να ψήφισαν το νομοσχέδιο – λαιμητόμο, αλλά να είναι βέβαιοι ότι ο λαός θα συνεχίσει με μεγαλύτερη οργή τον αγώνα του για να ανατρέψει και αυτό το νομοσχέδιο, αλλά και την κυβέρνηση και την πολιτική της.

Ο λαός συνειδητοποίησε αυτές τις μέρες ότι το δικό του μπόι και τη δύναμή του είναι μεγαλύτερα από μια χούφτα κεφαλαιοκράτες που κερδοσκοπούν στις δικές του πλάτες.
Συνειδητοποίησε ότι μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους για άλλη προοδευτική πορεία για το λαό και τη χώρα.
Βροντοφώναξε δυνατά ότι αυτό το χρέος δεν είναι των εργαζομένων και του λαού, γι’ αυτό δεν θα το πληρώσει.
Στάση πληρωμών λοιπόν εδώ και τώρα για τις τράπεζες και τους δανειστές και όχι για το λαό και την κοινωνία.
Ανατροπή τώρα αυτής της πολιτικής, αυτής της κυβέρνησης και όλων όσοι στηρίζουν το μνημόνιο ανεξάρτητα από εκδοχές.

Το λαϊκό ποτάμι που ξεχύθηκε δεν πρόκειται να σταματήσει!
Αντίθετα, θα βάλει τη σφραγίδα του για μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας.
Η συμπαράταξη σύμπασας της Αριστεράς μπορεί να επιταχύνει τις εξελίξεις. Είναι ευθύνη όλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά απλώνει το χέρι σε όλους. Οφείλουν οι υπόλοιπες ηγεσίες της Αριστεράς να αφήσουν στην άκρη τις αντιρρήσεις, τις ενστάσεις και τις επιφυλάξεις. Η χώρα και ο λαός δεν αντέχει άλλο. Η Αριστερά πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.