ΜΥΣΤΡΑΣ. Από τις 27 Αυγούστου, έως την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018, έχει ανοικτές τις πύλες της η ιστορική «Εμποροπανήγυρις του Μυστρά» που πραγματοποιείται για αιώνες με αφορμή την εορτή του Άγιου Ιωάννη του Προδρόμου. Έμποροι και μικροπωλητές, πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού του πολιτισμού και της παράδοσης δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αγοράσουν τα προϊόντα τους, να γευτούν την εξαιρετική παραδοσιακή μπουζοπούλα, σουβλάκια, λουκουμάδες και να διασκεδάσουν με τα παιχνίδια, κάτω από την Καστροπολιτεία του Μυστρά.
Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί και στο Μουσείο Φωτογραφικών μηχανών Τάκη Αϊβαλή, το οποίο θα είναι ανοιχτό καθημερινά έως την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου από τις 9:00π.μ μέχρι τις 2:00μ.μ και από τις 7:00 μ.μ. μέχρι τις 10:00μ.μ., με είσοδο ελεύθερη. Φέτος λειτουργούν δύο λούνα πάρκ.
Η κίνηση είναι πολύ καλή, η κατανάλωση συγκρατημένη, οι τιμές προσαρμοσμένες και η τάση του Πανηγυριού να οργανώνεται όλο και καλύτερα για να αντέχει τον ανταγωνισμό και να προσελκύει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.
Λειτουργούν και πάρκιν ενώ μικρό μερίδιο από την κίνηση παίρνει και το χωριό του Μυστρά. Χαρακτηριστικό και το περίπτερο της Συντονιστικής για την Μακεδονία, όπου οι υπεύθυνοι συγκεντρώνουν υπογραφές.