Γράφει ο Βαγγέλη Μητράκος

Στη χώρα όπου «ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα» , η πολιτική «ξεφτίλα» συναγωνίζεται , πλέον , το πολιτικό θράσος , την αλαζονεία και την ξιπασιά .
Το σάπιο πολιτικό σύστημα , όπως εκφράζεται από τα υπάρχοντα κόμματα , αποθρασυμένο , πλέον , λόγω της πρωτοφανούς παράλυσης στην οποία έχει περιπέσει η ελληνική κοινωνία (ξαπλωμένη επί της χειρουργικής κλίνης , υφίσταται –ναρκωμένη - τις αλλεπάλληλες αποτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις των αλμπάνηδων που την οδηγούν μιαν ώρα αρχύτερα στο μοιραίο) , δίνει ένα ακόμα ακριβό δωράκι στον εαυτό του , κατά τη λαϊκή παροιμία «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει».

Έξι , ζεστά , εκατομμύρια ευρώ , επιπλέον , βγήκαν και πάλι από τον κρατικό κορβανά και μπήκαν , ως επιχορήγηση , στις τσέπες των κομμάτων.

Δραματικές μειώσεις μισθών , συντάξεων και εισοδημάτων για τους εργαζόμενους και το λαό , από τη μια , γενναίες αυξήσεις για τα κόμματα , από την άλλη , για τα κόμματα αυτά , που μας οδήγησαν στην καταστροφή!!!

Χρήματα ποτισμένα από το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού , χρήματα συγκεντρωμένα βίαια από τις αλλεπάλληλες βάρβαρες φοροεπιδρομές και τα χαράτσια , χρήματα προορισμένα για την ελπίδα του ανέργου , για τη σύνταξη του απόμαχου , για το μισθό του εργαζόμενου , για το δάνειο του επιχειρηματία και του βιοτέχνη , για τη μόρφωση του ελληνόπουλου και για την υγεία του λαού , χρήματα για την ανάπτυξη της φτωχής μας πατρίδας και για την απόσειση του φοβερού χρέους με το οποίο μας «πλάκωσαν» οι άφρονες … ενθηλακώθηκαν «εν μια νυκτί» στις απύθμενες και αδηφάγες τσέπες των κομμάτων!

Κατά τ’ άλλα προσπαθούμε , λέει , να σώσουμε την Ελλάδα και απορούμε , λέει , γιατί παρ’ όλη την αφαίμαξη του λαού η τρύπα των ελλειμμάτων και των χρεών μεγαλώνει !
-Μπράβο , κ. Σαμαρά και Ν.Δ. !
-Μπράβο , κ. Παπανδρέου και ΠΑ.ΣΟ.Κ. !
-Μπράβο , κ. Παπαρήγα και Κ.Κ.Ε. !
-Μπράβο , κ. Καρατζαφέρη και ΛΑ.Ο.Σ. !
-Μπράβο , κ. Τσίπρα και ΣΥΝ-ΣΥ.ΡΙΖ.Α. !
-Μπράβο , κ. Κουβέλη και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
-Μπράβο , κ . Μπακογιάννη και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ !
-Μπράβο , κ.κ. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ


-Μπράβο , ΟΛΟΙ εσείς , μικροί και μεγάλοι , που πήρατε την επιχορήγηση ή που συναινέσατε με τη σιωπή σας , προσβλέποντας στο «αύριο» , στην προσπάθειά σας να «γίνετε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη» .
Για μια φορά ακόμα μας βγάζετε κοροϊδευτικά τη γλώσσα !
Για μια φορά ακόμα μας γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας !
Για μια φορά ακόμα μας δείχνετε ότι μπροστά στη χύτρα είστε ΟΛΟΙ ενωμένοι κυριολεκτικά σαν γροθιά , δηλαδή , ΟΥΝΑ ΦΑΤΣΑ …ΟΥΝΑ ΡΑΤΣΑ !
Για μια φορά ακόμα αποδείχνετε περίτρανα ότι δεν εκφράζετε το λαό και τα συμφέροντά του αλλά τους εαυτούς σας και τα δικά σας συμφέροντα , μαζί με τα συμφέροντα εκείνων που θησαύρισαν και θησαυρίζουν πάνω από τα συντρίμμια της χώρας .

Για μια φορά ακόμα δείξατε πόσο αδίστακτοι είστε , ώστε ν’ αρπάζετε και το τελευταίο ψίχουλο που έχει απομείνει στο εθνικό τραπέζι !
Μακάρι , για το καλό του τόπου , αυτή να είναι η τελευταία σας είσπραξη , πριν ο τραγικός σας θίασος αποσυρθεί από τη σκηνή .

Μακάρι κάτι νέο , ελπιδοφόρο , ανόθευτο , υγιές , άφθαρτο , γνήσια λαϊκό , εθνικό και ανιδιοτελές να γεννηθεί , έστω και την ύστατη ώρα .

Μακάρι , ο ελληνικός λαός , να αποτινάξει τη νάρκη στην οποία βρίσκεται και με την ψήφο του στις επόμενες εκλογές (όποτε γίνουν) να πράξει ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ απέναντι στην Ιστορία αλλά και απέναντι στο μέλλον αυτής της χώρας .