ΑΘΗΝΑ. Μια διαφορετική γιορτή για τα παιδιά διοργανώνεται αυτή την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη. Στην πλατεία Αγ. Ανδρέα στη Λαμπρινή από τις 17:30, το Αntinazi Zone – YRE διοργανώνει Παιδική Αντιρατσιστική Γιορτή.

Πρόκειται για μια γιορτή για όλα τα παιδιά, που σαν στόχο έχει να μάθουν να λειτουργούν ομαδικά, να εξαλείφουν τις διαφορές, να αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα, ρίχνοντας γέφυρα αλληλεγγύης προκειμένου να γνωρίσουν πολιτισμούς και χώρες μέσα από έναν δημιουργικό τρόπο.

Η γιορτή θα περιλαμβάνει διαφορετικούς «σταθμούς» δημιουργικής απασχόλησης, κινητικά παιχνίδια και κατασκευές, μουσική, face painting, παιδικό βιβλιοπωλείο και πολλές ακόμα δράσεις. Η γιορτή είναι αυτοοργανωμένη και στο χώρο θα λειτουργεί κυλικείο με νερά, καφέδες, χυμούς και φαγητό για να καλυφθούν τα έξοδα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ιδέα για την Παιδική Αντιρατσιστική Γιορτή γεννήθηκε μέσα από την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή νεολαίας αλλά και οικογενειών με μικρά παιδιά, στο ετήσιο Αντιρατσιστικό Κάμπινγκ YRE – Antinazi Zone που διοργανώνει η Antinazi Zone - YRE τα τελευταία 26 χρόνια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.