Πανελλαδική απεργία αύριο Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου έχει κηρυχτεί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που αντιδρούν στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση. Και ενώ στα συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε αναβρασμό και κινητοποίηση, οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι συγκεντρώσεις βρίσκονται σε παύση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Λακωνίας:

« ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει την επίθεση στους εργαζομένους παίρνοντας την σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζοντας το έργο από εκεί που το αφήσαν. Για να καταφέρουν να υλοποιήσουν στο ακέραιο τις αντεργατικές τους ανατροπές, τις απλόχερες ελαφρύνσεις, τα «δωράκια» και τις πάγιες απαιτήσεις του κεφαλαίου και των μεγαλοεργοδοτών θέλουν τους εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι και χωρίς συλλογική δράση. Για αυτό τον λόγο βάζουν στο στόχαστρο τα συνδικάτα και την οργάνωση των εργαζομένων. Για αυτό το λόγο το κράτος και η εργοδοσία παρεμβαίνει απροκάλυπτα στη συνδικαλιστική δράση και στην εσωτερική λειτουργία των συνδικάτων.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα βάλουν τους εργαζόμενους και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στο γύψο!

Όσο κι αν θέλει η κυβέρνηση να παρουσιάσει το πολυνομοσχέδιο σαν τομή υπέρ των εργαζομένων, ξέρουμε καλά ότι είναι μια σαρωτική προσθήκη στο αντεργατικό οπλοστάσιο που ενισχύει τα κέρδη του κεφαλαίου, την εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή, που θα αυξήσει τις συνδικαλιστικές διώξεις, την ποινικοποίηση των αγώνων.»

Ακολουθεί η ανακοίνωση που απέστειλε η ΕΛΜΕ Λακωνίας:

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στην τελευταία του συνεδρίαση (17/9/2019) αποφάσισε την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ από αύριο Τετάρτη 18/9/2019 έως τη Δευτέρα 23/9/2019 με θέματα: το αντεργατικό – αντιαπεργιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση και όλα τα ζητήματα του κλάδου (διορισμοί, αναπληρωτές, ολιγομελή, Ειδ. Αγωγή, κ.λπ.) καθώς και τη συμμετοχή μας στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 24/9/2019 με κεντρικό αίτημα την απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου.

Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι.

Προβλέπονται, επίσης, η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ.

Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία Τρίτη 24/9/19 και στη Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Πλατ. Κλαυθμώνος

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ Στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ»

Αναλυτικά η ΑΔΕΔΥ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας και πολλά περιφερειακά, η ΟΤΟΕ, τα ΜΜΜ, η ΠΝΟ, η ΠΟΕΔΗΝ και πολλές άλλες δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες καλούν νηπιαγωγούς, τους δασκάλους και τους καθηγητές να μετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 24 Σεπτεμβρίου. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, καθώς και η ΟΔΥΕ συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου.