ΠΑΤΡΑ. Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μαζί με μέλη της Δημοτικής Αρχής, παραβρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου, στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, καθώς και στην πορεία που ακολούθησε.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα συμμετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία «ενάντια στο πολυνομοσχέδιο σκούπα που σαρώνει τους μισθούς και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες».

Ο Δήμαρχος δήλωσε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης:

«Πρόκειται για μια ακόμα κινητοποίηση των εργαζομένων, που δεν πρέπει ν’ αφήσει ασυγκίνητο κανέναν, γιατί οι κινητοποιήσεις δεν γίνονται γιατί δεν έχει κάποιος να κάνει κάτι άλλο, αλλά κάτω από την πίεση των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Από την μια μεριά χτυπιούνται οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από τα αντιλαϊκά μέτρα και από την άλλη η κυβέρνηση για να υπερασπιστεί τους λίγους, που κερδίζουν από τον ιδρώτα των εργαζομένων, ψηφίζουν έναν επιπλέον νόμο, που περιορίζει το δικαίωμα αντίδρασης των εργαζομένων.

Στα δίκαια αιτήματα λοιπόν των εργαζομένων, η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να είναι απούσα. Γιατί όταν λέμε «πόλη» και «Δήμος» εννοούμε το λαό της και αφού ο λαός της είναι στο δρόμο και αγωνίζεται κι εμείς ως Δημοτική Αρχή, είμαστε μαζί του».