ΣΠΑΡΤΗ. Μεταμορφώνεται η κεντρική πλατεία της Σπάρτης και ετοιμάζεται για να υποδεχτεί το Spartan Race 2019. Το τριήμερο από την Παρασκευή 1η Νοέμβρη έως και την Κυριακή 3 Νοέμβρη η Σπάρτη θα φορέσει τα αθλητικά της και θα συμμετάσχει μεταφορικά και κυριολεκτικά στο μεγαλύτερο αγώνισμα εμποδίων του κόσμου.

Την ίδια ώρα κάθε χρόνο οι διοργανώσεις του Spartan Race ξεπερνούν τις 200 σε 42 στις οποίες παίρνουν μέρος περισσότεροι από 1.000.000 συμμετέχοντες. Άλλωστε η αρχική ιδέα το Joe De Sena που εμπνεύστηκε τους αγώνες ήταν να σηκώσει τους ανθρώπους από τον καναπέ και να τους εισάγει στον αθλητισμό. Κάθε χρόνο η ιδέα του De Sena γίνεται πράξη αφού ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι συμμετέχουν στις διοργανώσεις του Spartan Race. Φέτος στην Σπάρτη η συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία αφού αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 4.000 αθλητές. Μέχρι στιγμής οι εγγραφές έχουν ξεπεράσεις τις 2.000 και η πόλη της Σπάρτης θα φιλοξενήσει ανθρώπους από 65 χώρες.

Δείτε Live την Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης

Μαζί τους αναμένεται να αγωνιστούν Σπαρτιάτες και Σπαρτιάτισσες αλλά και μικρά παιδιά αφού οι αγώνες είναι σχεδιασμένοι για όλες τις ηλικίες αλλά και όλες τις αθλητικές δυνατότητες.

Σας παραθέτουμε το πρόγραμμα του αθλητικού φεστιβάλ Spartan Race!

Παρασκευή 1η Νοέμβρη στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης θα γίνει η έναρξη του Φεστιβάλ και στις 11.00 θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της πόλης. Παράλληλα στην κεντρική πλατεία θα λειτουργούν καταστήματα λιανικής της διοργάνωσης καθώς θα πραγματοποιούνται και οι παραλαβές των πακέτων των αθλητών. Στις 14.00 θα ξεκινήσουν οι παιδικοί αγώνες του Spartan Race στο Δημοτικό Στάδιο, στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των αθλητών στην Κεντρική Πλατεία και αμέσως μετά η πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί με την τελετή έναρξης της διοργάνωσης και την παρέλαση των Εθνών που θα ξεκινήσει από την πλατεία και θα καταλήξει στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Το Σάββατο η πλατεία της Σπάρτης θα είναι ενεργή από τις 6.30 το πρωί μέχρι το βράδυ που θα ξεκινήσει το after party των αγώνων στις 20.00. Τα αγωνίσματα του Σαββάτου ξεκινούν στις 8:00 για την κατηγορία των αντρών και στις 8.10 για των γυναικών και ο αγωνιστικός χώρος θα κλείσει στις 18.30. Σημειώνουμε ότι το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν τα αγωνίσματα των δύο πρώτων κατηγοριών του Spartan Race.

Την Κυριακή το αγωνιστικό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην πιο δύσκολη κατηγορία του Spartan Race, την κατηγορία Beast. Τα αγωνίσματα της Κυριακής θα ξεκινήσουν στις 8.30 για άνδρες και γυναίκες και θα ολοκληρωθούν στις 18.30. Ταυτόχρονα από τις 12.00 στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης θα γίνονται οι βραβεύσεις των υπολοίπων κατηγοριών. Οι απονομές της κατηγορίας Beast θα ξεκινήσουν στις 19.30 και θα ακολουθήσει η τελετή λήξης του Spartan Race στις 20.30.