ΠΑΤΡΑ. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που εξακολουθούν να πλήττουν τη χώρα μας έχουν οδηγήσει πολλούς συνανθρώπους μας σε απόγνωσή. Και ενώ είναι πολλοί εκείνοι που αγωνιούν για τη θέρμανση, υπάρχουν και εκείνοι που στερούνται ακόμα και τη στέγη. Τη λύση για εκείνους που αυτές τις δύσκολες μέρες του χειμώνα βρίσκονται στο δρόμο δίνει ο Δήμος Πάτρας με τη λειτουργία του Υπνωτηρίου για την φιλοξενία Αστέγων. Το Υπνωτήριο αστέγων στην Πάτρας λειτουργεί στην στο χώρο της Μπουκαούρη 100 και Γούναρη, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για επικράτηση έντονων καιρικών φαινομένων έως και την Κυριακή που τα φαινόμενα σύμφωνα με τις προβλέψεις φαίνεται να υποχωρούν.

Η λειτουργία του Υπνωτηρίου ξεκίνησε στην Πάτρα το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου. Φιλοξενούνται ως τώρα 12 συνάνθρωποι μας, για να προστατευθούν από το ψύχος. Η λειτουργία του συνεχίστηκε και τις ημέρες των εορτών. Το υπνωτήριο λειτουργεί από τις 8:00 το βράδυ έως και τις 8:00 το πρωί και σε αυτό, εκτός από τη διανυκτέρευση, παρέχεται φαγητό και δυνατότητα ζεστού μπάνιου.

Το υπνωτήριο-Ξενώνα Αστέγων, το λειτουργεί και το διαχειρίζεται ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ). Αποτελεί πανελλαδικά το μοναδικό Ξενώνα τέτοιας δυναμικότητας που λειτουργεί χωρίς τη μεσολάβηση ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ ή ιδιωτικών εταιρειών.

Εξασφαλίζονται με αυτό τον τρόπο, η ορθή λειτουργία της δομής, με κανονισμό λειτουργίας του ΚΟΔΗΠ, τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτή και τα διαχειριστικά έξοδα του προγράμματος, που αξιοποιούνται από τον ΚΟΔΗΠ.