ΠΑΤΡΑ. Στο ίδιο έργο …θεατές έχουν γίνει τον τελευταίο δίμηνο οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Πάτρα, καθώς ο νέος κορωνοϊός έφερε τα πάνω κάτω στο ενοικιοστάσιο, με αποτέλεσμα το τοπίο να παραπέμπει στην εποχή των πρώτων μνημονιακών χρόνων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων , περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Αχαϊκής πρωτεύουσας έχει πληγεί το ιστορικό κέντρο , με τις τιμές να παρουσιάζουν πτώση της τάξης του 15 με 20%.

Την ίδια ώρα , καθημερινά είναι πλέον τα φαινόμενα της ακύρωσης μισθώσεων και «σπασίματος» συμβολαίων. Αιτία, το γεγονός πως πολλοί ενοικιαστές με την εμφάνιση του κορωνοϊού είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή του ενοικίου, ενώ άλλοι βγήκαν στην ανεργία.

Έχουν επίσης καταγραφεί και περιπτώσεις , όπου υπό το κράτος του φόβου που προκάλεσε η πανδημία, δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι επέλεξαν να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους, ιδιαίτερα όταν αυτός είναι από περιοχές της Αχαϊκής ενδοχώρας.

Ειδική κατηγορία αποτελούν οι φοιτητές καθώς η είσοδος στην παροχή γνώσης μέσω της τηλε-εκπαίδευσης , – ιδιαίτερα στις θεωρητικές σχολές – δίνει πλέον τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθήματων σε μόνιμη βάση εξ’ αποστάσεως, ενώ στις σχολές που έχουν και εργαστήρια δίνεται η δεινότητα σύμπτυξής τους και παρακολούθησής τους μέσα σε λίγες ημέρες. Αποτέλεσμα της εισαγωγής νέων «ηθών» στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση και σε επίπεδο Πάτρας, ήταν πολλοί φοιτητές να εγκαταλείψουν τις μακροχρόνιες μισθώσεις.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων βλέποντας τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται αναγκάζονται να αναζητήσουν νέους ενοικιαστές με την αγορά της Πάτρας να γεμίζει ξανά ενοικιαστήρια.