ΗΛΕΙΑ. Την τελευταία της πνοή άφησε η 27χρονη από το Βαρθολομιό Ηλείας, που είχε μείνει εγκεφαλικά νεκρή μετά τη γέννηση του παιδιού της.
Η 27χρονη γυναίκα γέννησε στις 18 Μαΐου ένα υγιέστατο αγοράκι αλλά υπέστη ανακοπή καρδιάς λίγη ώρα μετά από τον τοκετό.
Η γυναίκα εισήχθη εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί εγκεφαλικό θάνατο.
Τόσο ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης όσο και το υπουργείο Υγείας εξετάζουν το θέμα με μεγάλη προσοχή και ερευνούν κάθε πτυχή ώστε να ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου της νεαρής μητέρας.
Η οικογένειά της έχει αναφέρει πως μια ημέρα πριν από τον προγραμματισμένο τοκετό είχε υποβληθεί σε προεγχειρητικό έλεγχο ενώ εξετάστηκε και για κορωνοϊό.
Σύμφωνα με τους οικείους της δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Η μοιραία επιλογή

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννα Παναγοπούλου, είχε αναφέρει: «Μιλάμε για μια κοπέλα 27 ετών, ένα κορίτσι το οποίο πήγε σε δημόσιο νοσοκομείο να γεννήσει το πρώτο της παιδάκι… Όπως μου ανέφερε και η μητέρα της, είχε την οικονομική δυνατότητα να πάει και σε ιδιωτικό μαιευτήριο να γεννήσει. Όμως όλη αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό της έδωσε εμπιστοσύνη και πίστη στο Δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτό το κορίτσι δηλαδή είπε: Εγώ θα πάω να γεννήσω στο Δημόσιο νοσοκομείο για να είμαι πολύ πιο ασφαλής, λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Και την ημέρα που πήγε στο νοσοκομείο δεν είχε πάει για να γεννήσει, θα γεννούσε μία μέρα μετά, Πήγε λοιπόν στις 18 Μαΐου, για να υποβληθεί στην εξέταση για τον covid-19, στην οποία υποβάλλονται όλες οι ετοιμόγεννες λόγω της περίσταση αυτής, καθώς και στις προγεννητικές εξετάσεις. Όμως ενημέρωσαν τον σύζυγό της ότι πρέπει να γίνει ο τοκετός την ίδια μέρα. Πράγματι το κορίτσι γέννησε. Γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, 3.400 γραμμάρια, αλλά ενώ ο γιατρός τους είπε αρχικά ότι είναι καλά στην υγεία της, μετά τους είπε ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ότι έχει διασωληνωθεί, και ότι εισήχθη στην εντατική…».