ΕΛΛΑΔΑ. Δραματική έκκληση προς τον Πρωθυπουργό, την Ελληνική Βουλή και την υπουργό Παιδείας απευθύνουν οι Τρίτεκνοι της Ελλάδας σχετικά με την μοριοδότηση της οικογενειακής κατάστασης που στην ουσία αποκλείει τα μέλη τους από το ενδεχόμενο διορισμού.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Οι αντιρρήσεις μας για τον νόμο που αφορά την πρόσληψη εκπαιδευτικών δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.

Η «μοριοδότηση» της οικογενειακής κατάστασης έχει στην πραγματικότητα αποκλείσει τα μέλη πολυμελών οικογενειών (τρίτεκνων και άλλων πολύτεκνων) από το ενδεχόμενο διορισμού.

Όλοι ξέραμε πως αυτός ο τρόπος πρόσληψης-με τον νόμο που εφαρμόστηκε- δεν εξασφαλίζει ούτε την παιδαγωγική επάρκεια, ούτε την εμπειρία, ούτε την αναγκαία άσκηση κοινωνικής πολιτικής με την στήριξη της οικογένειας.

Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Παιδείας, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο να παρέμβουν ΑΜΕΣΑ ώστε να υπάρξει διόρθωση της ΑΔΙΚΙΑΣ στα πλαίσια της Δημογραφικής πολιτικής που έχει δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός τόσο προεκλογικά, όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις.

Υπάρχει χρόνος και δυνατότητα να νομοθετηθούν παρεμβάσεις που θα αποδεικνύουν την κυβερνητική ευαισθησία και θα μας δίνουν την δυνατότητα να εργαστούμε και να ζήσουμε τις οικογένειές μας».