Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου, υποψήφιος βουλευτής Λακωνίας στην "Κοινωνική Συμφωνία"

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες το κρεσέντο των αρχηγών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να προτείνουν λύσεις για το οικονομικό πρόβλημα της Χώρας και την κοινωνική προστασία των πολιτών.

Ο κύριος Σαμαράς της ΝΔ ισχυρίζεται ότι είναι το κόμμα της …κοινωνικής συνοχής, ενδιαφέρεται για τους … μη προνομιούχους Έλληνες και όταν θα γίνει Πρωθυπουργός, το μόνο που υπόσχεται είναι να δώσει … αυξήσεις στους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και πολύτεκνους. Ο κύριος Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ τώρα ξύπνησε και θυμήθηκε την ανάπτυξη, τα μέτρα κοινωνικής προστασίας, τους μικροοφειλέτες και την ευνοϊκή ρύθμιση των δανείων τους προς τις Τράπεζες, καθώς και διάφορα άλλα προεκλογικά παρόμοια.

Το αφοπλιστικό ερώτημα του απλού πολίτη που τα ακούει αυτά είναι. Τι εμπόδιζε τους συνεταίρους στην Κυβέρνηση Παπαδήμου να διαπραγματευτούν με την τρόικα και να εφαρμόσουν όσα ανέξοδα προτείνουν τώρα προεκλογικά. Η μόνη αλήθεια είναι ότι οι αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκαν σκανδαλωδώς από οποιαδήποτε εθνική διαπραγμάτευση.

Για το λόγο αυτό σας λέω και θυμηθείτε το, ότι οι δύο αυτοί που μετά τις επερχόμενες εκλογές θα κληθούν να συγκυβερνήσουν, θα μας αλλάξουν τα φώτα. Πάντα για το … καλό μας θα αναγκαστούν να πάρουν τέτοια μέτρα τον Ιούνιο, ύψους ένδεκα (11) δις Ευρώ, που θα τρίβουμε τα μάτια μας. Αυτοί οι δύο λοιπόν έχουν δεσμευτεί, έχουν ήδη υπογράψει. Για το λόγο αυτό μας τους σερβίρουν τώρα ξεδιάντροπα …οι Μερκοζί. Αρκεί να πάρουν τώρα την ψήφο μας. Για το λόγο αυτό σας λέω προσέξτε που θα τον … ρίξετε, μην βρεθούμε ξανά όλοι μαζί κοψοχέρηδες.

Σημείωση. Εγώ θα είμαι υποψήφιος με την «Κοινωνική Συμφωνία» των κυρίων Κατσέλη και Καστανίδη.