Η σωστή ανακαίνιση των χώρων ενός σπιτιού είναι το Α και το Ω όταν θέλετε να βελτιώσετε το σπίτι σας. Θέλετε οι χώροι σας να είναι λειτουργικοί και να αντέχουν στην συχνή χρήση; Ένας από τους χώρους που ταλαιπωρείται, αφού χρησιμοποιείται συνέχεια, είναι το μπάνιο και γι’ αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οι εταιρείες για την ανακαίνιση του μπάνιου είναι κοντά σας για να σας δώσουν συμβουλές και να αναλάβουν αυτό το τόσο σημαντικό έργο.

Παρακάτω θα διαβάσετε τα βήματα που πρέπει να γίνουν για μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση μπάνιου:

  • Μάθετε πόσο κοστίζει μια ανακαίνιση μπάνιου

Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε έργο, είναι σημαντικό να ορίσετε το πόσα χρήματα θέλετε να επενδύσετε. Το μέγεθος του μπάνιου σας και η ποιότητα των υλικών που θέλετε να συμπεριλάβετε μπορούν να επηρεάσουν το κόστος μιας ανακαίνισης.

  • Η τουαλέτα δεν πρέπει να είναι το πρώτο έπιπλο που βλέπετε

Πολλές φορές οι πόρτες του μπάνιου αφήνονται ανοιχτές, πράγμα που σημαίνει ότι εσείς ή οποιοσδήποτε επισκέπτης στο σπίτι σας περπατώντας θα δείτε την τουαλέτα, η οποία δεν είναι το πιο αισθητικά ευχάριστο πράγμα που πρέπει να κοιτάξετε. Έτσι, είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε σε εκείνο το σημείο απέναντι από την πόρτα, το νιπτήρα ή ακόμα και τη μπανιέρα.

  • Σκεφτείτε να διατηρήσετε τα vintage στοιχεία

Αν διαθέτετε ένα μπάνιο με παλαιού τύπου πλακάκια, μπορείτε να τα διατηρήσετε, ειδικά αν δεν έχουν φθαρεί και να δημιουργήσετε έναν συνδυασμό κλασικής και μοντέρνας διακόσμησης στον χώρο σας. Πρακτικά, μια τέτοια επιλογή θα σας γλιτώσει από το έξοδο των πλακιδίων, χρήματα τα οποία μπορείτε να επενδύσετε σε κάποια άλλη εργασία.

  • Σχεδιάστε τον φωτισμό

Ο φωτισμός στο μπάνιο είναι ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα παράθυρο, αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, ώστε ο χώρος σας να φωτίζεται από το φως του ήλιου και ταυτόχρονα εγκαταστήστε και τεχνητό φωτισμό. Μια καλή επιλογή είναι τα ρυθμιζόμενα dimmers, οπότε να επιλέγετε εσείς την ένταση του φωτός κάθε φορά.

  • Βρείτε το σωστό ύψος για τον νιπτήρα σας

Είναι πολύ σημαντικό ο νιπτήρας σε ένα μπάνιο να μην βρίσκεται πολύ ψηλά ούτε και πολύ χαμηλά. Για να μπορέσει ο χώρος σας να είναι λειτουργικός, θα πρέπει να βρείτε το κατάλληλο ύψος, ανάλογα και με τις διαστάσεις του μπάνιου. Σε αυτή την εργασία, το συνεργείο ανακαινίσεων παίζει καθοριστικό ρόλο.

  • Διαλέξτε τους κατάλληλους καθρέφτες

Οι καθρέφτες, εκτός του ότι μας βοηθούν στην περιποίηση του προσώπου μας, αντανακλούν το φως και κάνουν τον χώρο να δείχνει περισσότερο φωτεινός και μεγάλος. Έτσι, εκτός από την τοποθέτηση ενός κεντρικού καθρέφτη πάνω από το νιπτήρα, σκεφτείτε να τοποθετήσετε καθρέφτες σε διάφορα μεγέθη και σχήματα μέσα στο μπάνιο.

  • Ντουζιέρα αντί για μπανιέρα

Τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλη τάση η εγκατάσταση ντουζιέρας αντί της κλασικής μπανιέρας. Ειδικά αν το μπάνιο σας είναι μικρό, η χρήση της ντουζιέρας είναι ιδανική, αφού θα σας βοηθήσει να κερδίσετε χώρο.

Με αυτές τις βασικές εργασίες ολοκληρώνετε, λοιπόν, την ανακαίνιση του μπάνιου σας πάντα με την πολύτιμη βοήθεια έμπειρων συνεργείων ανακαίνισης.

Άρθρο από https://www.dynamichome.gr/