ΣΠΑΡΤΗ. Η εικόνα που παρουσιάζει το Πάρκο Γουδέ εξαιτίας του εποχικού κλαδέματος που πραγματοποιείται, ευαισθητοποίησε τον γνωστό μας συμπολίτη κ. Βαγγέλη Μητράκο. Ο ίδιος, προτείνει ως λύση την προμήθεια ενός καταστροφέα - θρυμματιστή κλαδιών από τον Δήμο Σπάρτης.

Σημειώνει ο κ. Μητράκος:

«Η απόθεση σε σωρούς των προϊόντων κλαδέματος στο πάρκο Γουδέ , δεν είναι η καλύτερη λύση ούτε αισθητικά, ούτε από τη σκοπιά της πυρασφάλειας.

Η ευθύνη, βεβαίως, δεν βαρύνει τους εργάτες του δήμου, οι οποίοι είναι γνωστό ότι υπερβαίνουν τον εαυτό τους καθημερινά μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αλλά εκείνους που έχουν την αρμοδιότητα του Πάρκου Γουδέ.

Η καλύτερη λύση για τα κλαδέματα θα ήταν εκείνη που έχουν επιλέξει πολλοί άλλοι δήμοι: Η προμήθεια, δηλαδή, ενός μηχανήματος καταστροφέα - θρυμματιστή κλαδιών, το οποίο θα απαλλάξει το πάρκο από τους σωρούς των κομμένων κλαδιών, θα παράγει ένα πολύ καλό εδαφοβελτιωτικό (τόσο απαραίτητο για το πάρκο) αλλά ακόμα και καύσιμη ύλη για καυστήρες πέλετ , μειώνοντας - συγχρόνως - και τον κίνδυνο πυρκαγιάς».