Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος


Φίλε συμπολίτη – ψηφοφόρε
Θα `χεις παρακολουθήσει , σίγουρα , ένα μικρό παιδί την ώρα που παίζει με τα κυβάκια του : Φτιάχνει – φτιάχνει , ψηλώνει έναν πύργο και ξαφνικά , όταν διαπιστώνει ότι ο πύργος αυτός δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιχνιδιού του , του δίνει μια και τον γκρεμίζει κατάχαμα ! Κι ύστερα πασχίζει , πάλι από την αρχή , να φτιάξει κάτι πιο σωστό , πιο λειτουργικό , πιο χρήσιμο και πιο όμορφο.

Σήμερα , λίγες μέρες πριν τις εκλογές , βρισκόμαστε κι εμείς , ο ελληνικός Λαός , μπροστά σ’ έναν γκρεμισμένο πύργο . Όλες οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν ότι τον πολιτικό πύργο εξουσίας που στήσαμε (χωρίς περίσκεψη) με την ψήφο μας εδώ και 38 ολόκληρα χρόνια , τον έχουμε σωριάσει (επιτέλους) , θυμωμένοι , μπροστά μας , έτοιμοι τη μέρα των εκλογών να τιμωρήσουμε σκληρά το παλιό παρακμασμένο σύστημα του δικομματισμού , να χτίσουμε κάτι νέο , σίγουρο , υγιές και ειλικρινές , που θα εκπληρώνει τις προσδοκίες του Λαού , θα δίνει όραμα στις ελπίδες μας , θα εξασφαλίζει το μέλλον των παιδιών μας και θα εγγυάται την έξοδο από την κόλαση στην οποία μας οδήγησαν συνειδητά τα δυο κόμματα εξουσίας .

Τα δυο , τέως , «μεγάλα» κόμματα , μόλις και μετά βίας αγγίζουν ΚΑΙ τα δυο μαζί ένα 30-35% , ποσοστό , δηλαδή , που σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις θα εθεωρείτο ΑΠΟΤΥΧΙΑ ακόμα και για το ένα εξ αυτών . Βεβαίως θα πεις , ότι ακόμα κι αυτό το γλίσχρο αθροιστικό ποσοστό είναι μεγάλο σε σχέση με τη ζημιά και τη δυστυχία που προξένησαν στη χώρα μας και στο Λαό . Ότι φυσιολογικά θα `πρεπε ν’ αγγίζουν ένα μεγαλόπρεπο 0% , μαζί και το εξωπέταγμά τους από την πολιτική σκηνή δια παντός. Έχεις δίκιο , φίλε συμπολίτη – ψηφοφόρε , αλλά μην ξεχνάς , πως 38 χρόνια εξουσίας είναι πολλά και πως το ρουσφέτι που δούλεψε με συνέπεια από την πρώτη ως την τελευταία τους ώρα δημιούργησε ένα φανατικό κομματικό στρατό , ο οποίος , ακόμα και την ώρα που πέφτει η Ρώμη , παραμένει πιστός στον αυτοκράτορα , αναφωνώντας τον τραγικό χαιρετισμό του Κολοσσαίου : «Χαίρε , Καίσαρ ! Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν !» . Αυτή τη στιγμή δε θ’ ασχοληθούμε μαζί τους . Έχουμε άλλα σπουδαιότερα πράγματα να κάνουμε . Μετά τις εκλογές … βλέπουμε !

Λοιπόν , φίλε συμπολίτη-ψηφοφόρε , πρέπει να οργανώσεις την άμυνά σου σ’ αυτές τις τελευταίες , προ των εκλογών , ημέρες και να κλείσεις τ’ αυτιά σου στις Σειρήνες που ξεσηκώνουν ουρανομήκες παραπλανητικό τραγούδι για να σε βγάλουν από τη ρότα σου και να σε συντρίψουν , και πάλι , πάνω στα βράχια του ένοχου δικομματισμού , όπου πολλές φορές στο παρελθόν έχεις αφήσει τα κόκαλά σου .

Βλέπεις : Βγαίνουν πληρωμένοι κοντυλοφόροι , εξωνημένα TALKING HEADS (ομιλούσες κεφαλές) , ΜΜΕ , έντυπα κι εφημερίδες φερέφωνα και αντηχεία του κατεστημένου πολιτικού συστήματος , πολιτικάντηδες που ακόμα και τώρα ΔΕΝ έχουν βάλει μυαλό και θαρρούν πως απευθύνονται σε ανθρώπους των σπηλαίων , δυστυχισμένα στρατιωτάκια που τρέχουν γιατί χρωστάνε επιταγές ή γιατί ελπίζουν ακόμα σε μια μελλοντική επιταγή , μαζί κι όλοι εκείνοι οι καρχαρίες και οι σαρδανάπαλοι που θησαύρισαν τόσα χρόνια από τη δυστυχία σου…και παλεύουν φιλότιμα να σε φοβίσουν , να σε παραπλανήσουν , να σου υφαρπάξουν και πάλι την ψήφο σου υπέρ των δύο «μεγάλων» κομμάτων , που ευθύνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τη σημερινή μας κατάντια . Γνωρίζεις πολύ καλά γιατί το κάνουν : Τόσα χρόνια «κολλητοί» της εξουσίας , έφαγαν καλά (και προσμένουν να φάνε ακόμα) . Πρέπει να βγάλουν , λοιπόν , την υποχρέωση προς τα αφεντικά τους , να προστατέψουν τα κεκτημένα τους και να εξασφαλίσουν το μέλλον τους που είναι στην τελείως αντίθετη κατεύθυνση από το δικό σου μέλλον .

Βλέπεις , ακόμα : Οι δυνάστες μας , οι διεθνείς τοκογλύφοι , οι εκμεταλλευτές των λαών , αυτοί που γυρεύουν να εξαφανίσουν μιαν ολόκληρη χώρα με το λαό της μαζί , μια χώρα που ιστορικά της χρωστάνε τις πανανθρώπινες αξίες της δημοκρατίας , της ελευθερίας και του πολιτισμού , ανησυχούν σφόδρα βλέποντας την απόφασή σου να γκρεμίσεις τα ανδρείκελα που τόσα χρόνια τους δούλεψαν πιστά και υπάκουα . Και παραμιλούν , γι’ αυτό , αλυχτώντας όπως το σκυλί που του πάτησαν την ουρά , εκτοξεύοντας απειλές , κατάρες και φοβέρες , διατάζοντάς μας (!!!) να ψηφίσουμε τους υποτακτικούς τους . Τους απαντάμε : «Δε σφάξανε» !

Μην υποκύψεις , φίλε συμπολίτη – ψηφοφόρε , στους εχθρούς της πατρίδας. Αφουγκράσου τη λαϊκή σοφία που λέει πως όταν βλέπεις τον εχθρό σου και ανησυχεί, να ξέρεις , τότε , πως είσαι στο σωστό δρόμο . Αντίθετα , αν ακούς τον εχθρό σου και σε παινεύει , ψάξε να βρεις τι λάθος έχεις κάνει .

Να ξέρεις πως όσο πλησιάζουμε στις εκλογές , οι εσωτερικοί κι εξωτερικοί εχθροί θα ρίξουν στην αρένα ΟΛΟ το οπλοστάσιό τους , για να σε εξουθενώσουν και να σε νικήσουν . Κράτα , λοιπόν , υψηλό το φρόνημά σου , κράτα ατράνταχτη την απόφασή σου να νικήσεις και να υπερασπίσεις αυτή τη δόλια χώρα και το Λαό της . ΄Ακου τα μηνύματα από το παρελθόν , από εκείνους τους προγόνους , που όταν έφτασε η ώρα του υπέρτατου χρέους , δε λογάριασαν τίποτε άλλο πέρα από την τιμή και τη φιλοπατρία και στάθηκαν ορθομέτωποι απέναντι σε κάθε εχθρό , όσο ισχυρός κι αν ήταν , και τον κατενίκησαν .

Φίλε συμπολίτη-ψηφοφόρε . Την επομένη των εκλογών πρέπει ΕΜΕΙΣ να είμαστε νικητές . Το οφείλουμε στην Πατρίδα , το οφείλουμε στην Ιστορία , το οφείλουμε στους Προγόνους , το οφείλουμε στον εαυτό μας , το οφείλουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας , το οφείλουμε στο μέλλον της Ελλάδας μας .

Φίλε , συμπολίτη-ψηφοφόρε : ΄Η ΤΩΡΑ ή ΠΟΤΕ !
Ούτε λευκό ούτε άκυρο ούτε αποχή . Μαύρο στο δικομματισμό για να δει άσπρη μέρα η Πατρίδα .

Καλή αντάμωση στη χαραυγή της ημέρας της νίκης του Λαού , στις 6 Μαΐου 2012 .

«Τέλος πάντων ,ορκίζομαι εις Σε , ω ιερά πλην τρισαθλία πατρίς . Ορκίζομαι εις τους πολυχρονίους βασάνους σου . Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα , τα οποία τόσους αιώνες έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα σου . Εις τα ίδια σου δάκρυα χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν , και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου , ότι αφιερώνομαι όλος σε Σε .

Εις το εξής Συ θέλεις είσαι η αιτία και ο σκοπός των διαλογισμών μου . Το όνομά Σου ο οδηγός των πράξεών μου και η ευτυχία Σου η ανταμοιβή των κόπων μου .

Η Θεία Δικαιοσύνη ας εξαντλήσει επάνω εις την κεφαλήν μου όλους τους κεραυνούς της , το όνομά μου να είναι εις αποστροφήν και το υποκείμενον της κατάρας και του αναθέματος των ομογενών μου , ανίσως λησμονήσω μίαν στιγμήν τας δυστυχίας των και δεν εκπληρώσω το χρέος μου .»
(Απόσπασμα από τον Όρκο της Φιλικής Εταιρείας )