Delivery - Take Away - Προσφορές

ΣΠΑΡΤΗ. Αυτή τη φορά ο λόγος μόνο για το αξεπέραστο πεϊνιρλί του The Mafia Pizza Casual Food Bar. Μέσα από ένα εξαιρετικό menu σήμερα ξεχωρίζουμε τα φρεσκοψημένα πεϊνιρλύ σε 3 βασικές εκδοχές, απλό με μπέϊκον και σπέσιαλ αλλά και άλλες με κιμά, σπανάκι, μεσογεικαό και γραβιέρα.

Στο The Mafia Pizza Casual Food Bar από την προηγούμενη ημέρα ζυμώνουν και επι 24 ώρες η ζύμη ωριμάζει. Πρωί – πρωί ανοίγουν το φύλλο, με απόλυτα χειροποίητο τρόπο. Φρέσκα υλικά στην κάθε συνταγή απογειώνουν τη γεύση με την ποιότητά τους.

Ο φούρνος αναμμένος και τα πεϊνιρλί ψήνονται στην πέτρα, όπως παλιά, ροδίζουν και αναδύουν το ασυναγώνιστο άρωμά τους.

Συνοδεύεις την επιλογή σου με φρεσκοκομμένο καφέ της αρεσκείας σου ή φρεσκοστυμμένους χυμούς ή smoothies.

Συντονιστείτε στα Social Media για τον Online κατάλογο, όπου θα δείτε και τις προσφορές και τα πιάτα ημέρας.

The Mafia Pizza Casual Food Bar

Γκορτσολόγου 91 Πλατεία Σπάρτης

Delivery - Take Away: 2731022290

Online στο e-food ή box

THE MAFIA , ΣΠΑΡΤΗ

Για την ιστορία

Το πεϊνιρλί (ή πενιρλί) είναι ένα είδος μακρόστενης ανοιχτής πίτας σε σχήμα βάρκας, που στο εσωτερικό της περιέχει κατά βάση κίτρινο τυρί, πάνω στο οποίο, μπορούν να προστεθούν αλλαντικά ή λαχανικά, διαφόρων ειδών. Η καταγωγή του είναι από την Ανατολή, όπου είναι γνωστό ως pide (πιντέ). Η λέξη πεϊνιρλί ετυμολογικά προέρχεται από την τουρκική λέξη peynirli (όπου peyinir = τυρί) που σημαίνει « με τυρι ». Η κατάληξη -li χρησιμοποιείται και για άλλα υλικά όπως kıymalı (= «με κιμά»), pastırmalı (= «με παστουρμά»), ıspanaklı (= «με σπανάκι») κ.ο.κ. Έφτασε στην Ελλάδα μαζί με τις έντονες προσφυγικές ροές του 20ού αιώνα.