Γράφει ο Αντώνης Βλαχονικολός

Και να λοιπόν που γίνανε οι εκλογές.
Και να που ο λαός μίλησε. Τώρα ήρθε η ώρα να δούμε τι είπε αυτός ο ταλαιπωρημένος λαός.
Με τη σκέψη στα αποτελέσματα των εκλογών γράφω αυτές τις γραμμές και μοιράζομαι μαζί σας τις απόψεις μου.
Για τα Πανελλαδικά αποτελέσματα δεν έχω πολλά να πω. Τα έχουν πει άλλοι. Όλοι λίγο πολύ λέμε τα ίδια πράγματα. Τιμωρία στα μνημονιακά κόμματα και τέλος εποχής για το δικομματισμό.
Εκεί που θα σταθώ είναι στο νομό μας.

Στο νομό Λακωνίας που συνέβησαν πράγματα και θαύματα. Πρώτα απ΄ όλα στέλνουμε στη βουλή αριστερό βουλευτή! Οποία έκπληξις. Η Λακωνία με αριστερό βουλευτή. ΣΥΡΙΖΑ 10,83% στη Λακωνία. Ας δούμε τι συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε απ΄ αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ (στη Λακωνία πάντα), σε αντίθεση με τη νωχελική τουλάχιστον, προεκλογική του καμπάνια, απέδειξε ότι μπορεί να ελκύσει λαό στις τάξεις του. Το απέδειξε βέβαια είναι σχήμα λόγου. Γιατί το λέω αυτό; Το λέω γιατί και μακάρι να βγω ψεύτης, ενώ πανελλαδικά ο ΣΥΡΙΖΑ προσέλκυσε συνειδητούς ψηφοφόρους, εδώ φοβάμαι ότι προσέλκυσε τιμωρούς. Τιμωρούς ενάντια στο Λακωνικό κατεστημένο τόσων ετών. Και αν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε τον κυματοθραύστη γιατρό Λεωνίδα Γρηγοράκο ίσως είχαμε και θρίλερ β΄ θέσης.

Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με το άνοιγμα στην τοπική κοινωνία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μη ξεχνάμε ότι στη Λακωνία η βασική συνιστώσα είναι ο Συνασπισμός. Ένας Συνασπισμός, περιχαρακωμένος εδώ και χρόνια. Ένας Συνασπισμός που δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ , μπορεί να είναι μεν παιδί του, αλλά τώρα πλέον έχει κι άλλους γονείς. Ένας απ΄ αυτούς είναι και η ΚΟΕ. Συστηματικά αποφεύγουν οι παλιοί συνασπιστές να αναφέρονται στο ΚΟΕ, καθ΄ ότι αυτό αποτελεί το γνήσιο λαϊκό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτό που κατέβαινε στις πλατείες , είναι αυτό που έτρωγε τα δακρυγόνα, είναι αυτό που θέλει μια αριστερά από το λαό για το λαό. Κι όμως ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ φερόμενο ελιτίστικα, έχει απομονώσει τη συνιστώσα ΚΟΕ , ίσως γιατί χαλάει την έξωθεν μαρτυρία...

Δεν υπήρξα ποτέ μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να δικαιούμαι να κάνω κριτική, αλλά είμαι ενεργός πολίτης, που κατέβηκα στις πλατείες και στους δρόμους, έκανα καταλήψεις, φώναξα, πόνεσα, μάτωσα για αυτή τη Δημοκρατία. Δυστυχώς όμως δεν είδα δίπλα μου Συνασπιστές. Δεν τους είδα καν ούτε στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο SPARTA INN. Είδα όμως πολλούς άλλους αριστερούς που αγωνιούν για το μέλλον της αριστεράς και στη Λακωνία. Είδα πολίτες από το ΕΠΑΜ , από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από το ΚΟΕ από τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ. Όλους αυτούς που συναντούσα και στις πορείες.

Πρέπει να καταλάβετε, αν θέλετε αυτή η πορεία που έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, να είναι ανοδική, ότι επιβάλλεται άνοιγμα στην κοινωνία. Και πριν απ΄ αυτό ουσιαστικό άνοιγμα στις ίδιες τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μη ξεχνάτε ότι είναι Ενωτικό Μέτωπο. Αν λείψει το ενωτικό, θα δείτε τη Χρυσή αυγή στη Λακωνία να σαρώνει.
Μιας και το έφερε η κουβέντα ας πάμε στη Χρυσή Αυγή. Χαμός γίνεται στα κανάλια αλλά και στα πηγαδάκια. Όλοι κατά της Χρυσής Αυγής. Μα πως. Κάποιοι απ΄ αυτούς είναι υποκριτές. Γιατί σχεδόν 6.000 Λάκωνες ψήφισαν το κόμμα του Μιχαλολιάκου.

Γιατί τόσος πανικός; Μας πιάνει πανικός με όλα; Κάποτε μας έπιανε πανικός με τον Ανδρέα και το σοσιαλισμό, μετά ήρθε η χρεωκοπία και τώρα η Χρυσή Αυγή.
Και τι έγινε. Εμείς δεν τους ψηφίσαμε; Εμείς δεν τους στέλνουμε στη βουλή; Εμείς δε λέμε ότι ο λαός μίλησε; Αφού μίλησε ο λαός οι υπόλοιποι καλό θα είναι να ακούσουν τώρα. Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να διακηρύττουμε το πόσο ώριμη Δημοκρατία έχουμε και ταυτόχρονα να φοβόμαστε του Χρυσαυγίτες. Είναι τουλάχιστον γελοίο να λέμε πως έγινε αυτό, ενώ διακηρύττουμε ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Μη φοβάστε αγαπητοί μου. Τουλάχιστον τους Χρυσαυγίτες τους καταλαβαίνουμε από τα μαύρα μπλουζάκια και το γουλί κούρεμα. Αυτούς με τα κοστούμια και τις χωρίστρες να φοβάστε. Γιατί τόσα χρόνια αυτοί μας είχα ''εγέρθητι''!!!
Να σταθούμε λίγο όμως και στο ΠΑΣΟΚ, πριν κλείσουμε με τη Νέα Δημοκρατία.
Γι άλλη μια φορά ο Λεωνίδας Γρηγοράκος λειτούργησε όπως προείπα σαν κυματοθραύστης στη φουρτούνα που έπληξε το ΠΑΣΟΚ. Γι άλλη μια φορά απέδειξε ότι μπορεί το ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας) του Λοβέρδου να παραπαίει, αλλά το
ΤΟΣΥ (Τοπικό Σύστημα Υγείας) του Γρηγοράκου, καλά κρατεί!

'Όταν έβαλα στοίχημα με γνωστό δημοσιογράφο ότι η Νέα Δημοκρατία θα βγάλει Δαβάκη με κορόιδευαν. Χθες με ρωτούσαν πως το ήξερα. Και η απορία τους ήταν, ότι ο Δαβάκης δε φαινόταν πουθενά. Ούτε σε κανάλια, ούτε σε ραδιόφωνα, ούτε σε μπλογκς, ούτε σε φυλλάδια. Αυτό ήταν το μυστικό του Θανάση Δαβάκη. Η επαφή με τον κόσμο. Ο κόσμος έχει κουραστεί από τα στημένα και τυποποιημένα προεκλογικά πυροτεχνήματα. Ο κόσμος ψάχνει τον άνθρωπο. Και ο Δαβάκης είχε καταφέρει να κρατήσει την επαφή του με τον κόσμο. Μια επαφή ζεστή, ανθρώπινη, αληθινή. Και ο κόσμος επέστρεψε αυτό που είχε εισπράξει. Απλά.

Κλείνοντας ήθελα να πω για το ΚΚΕ, αλλά επειδή δεν θέλω να με γράψει ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, δεν μιλώ. Απλά υπενθυμίζω στα συντρόφια, ότι ο Λένιν πέθανε, η Σοβιετική Ένωση δεν υπάρχει και το μόνο καλό που βγάζει η Κούβα είναι το ρούμι και τα πούρα!
Γεια σας.