ΣΠΑΡΤΗ. Εξοργισμένο δηλώνει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας, από το γεγονός πως στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2021 και τον Προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, όχι μόνον διατηρούνται όλες οι μειώσεις που έχουν επιβληθεί αλλά επέρχεται και μείωση 600 εκ. € στις δαπάνες της Υγεία.

Αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συνταξιούχοι:

«‘Οπως προκύπτει από τον κρατικό προϋπολογισμό και τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ για το 2021, διατηρούνται όλες οι μειώσεις που έχουν επιβληθεί. Επίσης είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι στον κρατικό προϋπολογισμό εν μέσω πανδημίας προβλέπεται, πέραν των άλλων, μείωση 600 εκατομμυρίων ευρώ στις δαπάνες για την Υγεία.

Η κυβέρνηση θεωρεί τους συνταξιούχους ως μη θιγόμενους από την οικονομική - υγειονομική κρίση και δεν αποδίδει ούτε ένα ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά ούτε και αυτά που νόμιμα δικαιούνται.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και δίπλα σε όλους στους συναδέλφους μας και συναδέλφισσες που λόγω των περικοπών στις συντάξεις μας τα τελευταία 10 χρόνια από τις κυβερνητικές πολιτικές, απέμειναν με εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας. Αυτή η κατάσταση μαζί με την δεύτερη καραντίνα έχουν δημιουργήσει άσχημες οικονομικές και ψυχολογικές συνθήκες.

• Μπροστά στις γιορτές απαιτούμε να καταβληθεί σε όλους τους συνταξιούχους το δώρο των Χριστουγέννων, η 13η σύνταξη που έχει κοπεί τόσα χρόνια τώρα.

• Απαιτούμε κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ μετά από σαράντα χρόνια δουλειάς.

Δικαιούμαστε μια αξιοπρεπή ζωή

Από την μεριά μας προσέχουμε, ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων και τηρούμε όλα τα υγειονομικά μέτρα. Την ίδια στιγμή απειθαρχούμε στις αντισυνταξιουχικές αντιλαϊκές πολιτικές, διεκδικώντας όλα όσα μας ανήκουν και τα πληρώσαμε για να ζήσουμε τα γεράματά μας, όπως απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.

Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά, καλή δύναμη και υγεία, να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και να βγούμε γεροί και υγιείς ξανά στο προσκήνιο του αγώνα».