Φιλέτα κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας
Updated on:
Δεν είναι μόνο τα τραγανά φιλετάκια κοτόπουλου που αγαπιούνται από μικρούς και μεγάλους, είναι και η γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας που απογειώνει τη γεύση τους.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για finger food, αγαπημένο πιάτο ενός νόστιμου μπουφέ και σαφώς η καλύτερη επιλογή για ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Το μυστικό της επιτυχίας είναι το ζουμερό κρέας και το δέσιμο της σάλτσας που την κάνει να μοιάζει με μαρμελάδα.
Υλικά για 15 περίπου φιλετάκια:
- 1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μακρόστενα φιλέτα
- 1 κρέμα γάλακτος σε πλήρη λιπαρά
- 1 αυγό
- Αλάτι - πιπέρι
- 1 κούπα φρυγανιά
- 2 κ. σ. μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι)
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Υλικά για τη γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας:
- 2 – 3 κόκκινες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 3 κ. γ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ. γ. πελτέ
- ½ κ. γ. θυμάρι
- 2 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο ξύδι
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
Προετοιμασία και μαγείρεμα:
- Για να πανάρουμε τα φιλέτα ετοιμάζουμε σε ένα ρηχό σκεύος το μίγμα που θα τα βουτήξουμε. Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο σκεύος επίσης ρηχό, αδειάζουμε τη φρυγανιά και το μαυροκούκι και ανακατεύουμε
- Αλατίζουμε ελαφρώς τα φιλετάκια μας και με το ένα χέρι τα βουτάμε στο υγρό μίγμα και με το άλλο να κυλάμε στη φρυγανιά με το μαυροκούκι. Για να κολλήσει παντού η φρυγανιά πρέπει να τα έχουμε βουτήξει καλά στο μίγμα με την κρέμα γάλακτος
- Αφού τα περάσουμε κι από τα δύο μίγματα, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, μέσα στο ψυγείο μέχρι να τα τηγανίσουμε
- Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γλυκόξινη σάλτσα. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε την ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Σβήνουμε τη φωτιά όταν έχουμε μια σάλτσα καλά δεμένη που θυμίζει μαρμελάδα
- Για να τηγανίσουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου, βάζουμε ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο μεριές τους
- Στραγγίσουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με τη σάλτσα ντομάτας
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις