Νέα χρονιά, νέα όνειρα, νέες εμπειρίες και ο Ιανουάριος μας γεμίζει ελπίδα!

ΒΑΜΒΑΚΟΥ. Ο πρώτος μήνας του 2021 έφτασε και το νέο έτος φέρνει μαζί του ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον. Λίγη υπομονή ακόμα, κρατώντας τις αποστάσεις, αποφεύγοντας τις μετακινήσεις και τον συγχρωτισμό, και η μέρα που θα ταξιδέψουμε, για να είμαστε και πάλι κοντά, πλησιάζει! Ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες διασκεδαστικές δραστηριότητες σας περιμένουν και τη νέα χρονιά στη Βαμβακού Λακωνίας. Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα, απόλυτα προσαρμοσμένο στις εκάστοτε συνθήκες, σχεδιάζεται και υλοποιείται από την ομάδα Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μια νέα χρονιά ξημέρωσε στον Πάρνωνα και νέα σχέδια αρχίζουν να υλοποιούνται, ενώ τα σημάδια της Αναβίωσης είναι πλέον ορατά και η Βαμβακού σας περιμένει να ανακαλύψετε όσα μαγικά και μοναδικά συμβαίνουν εδώ! Προς το παρόν, και για τον μήνα Ιανουάριο, θα συνεχίσουμε να σας υποδεχόμαστε διαδικτυακά στο όμορφο χωριό μας και να συμμετέχουμε μαζί σε ψηφιακές Βαμβακίτικες εμπειρίες, εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλους. Κάθε Σαββατοκύριακο κρύβει κάτι μοναδικό για τον καθένα. Θεατρικά παιχνίδια, εργαστήρια, χειροτεχνίες, τέχνες και εκπαίδευση έχουν την τιμητική τους στο διαδικτυακό πρόγραμμα του Ιανουαρίου.

Ελάτε να ανακαλύψουμε την τέχνη του origami σε ένα μοναδικό ψηφιακό εργαστήριο για παιδιά 15 ετών και άνω, και ενηλίκους (10/01)! Μία τέχνη που χρησιμοποιείται ευρέως σε εικαστικά, μαθηματικά, αρχιτεκτονική, αλλά και ως μέθοδος θεραπείας του άγχους. Στο μαγευτικό κόσμο του Origami θα μας ξεναγήσει η Βασιλεία Δερελλή, εικαστικός και Fellow του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 2019 της Artworks. Και επειδή οι χειροτεχνίες καλλιεργούν τη φαντασία, αναπτύσσουν τις αισθήσεις, εκφράζουν σχέσεις ή συναισθήματα και μας δίνουν ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση, εμείς σας καλούμε στις οικογενειακές χειροτεχνίες, σε ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο για ενηλίκους και οικογένειες (17/01) με την Ποτούλα Λαφόγιαννη.

Υποδεχόμαστε το νέο έτος με δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά 5-12 ετών, ανακαλύπτοντας και παίζοντας με όσα μαγευτικά πράγματα κρύβει η φύση το χειμώνα (09/01). Ένα πρόγραμμα θεατρικής αγωγής για γονείς και παιδιά 4-8 ετών (23/01) με τη Φλώρα Καλομοίρη, θα μας μυήσει στην τέχνη του θεάτρου, στο θεατρικό παιχνίδι και τη μαγεία της έκφρασης.

Και μιας και τον Ιανουάριο, τιμούμε τη Μάθηση, με την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης, το πρόγραμμά μας εμπλουτίζεται με εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά. Μαθαίνουμε τη φύση και παίζουμε μαζί της σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών από την Καλλιόπη Κουτρουπή, σε υλοποίηση της Μάρθας Βερδήλου (16/01), μαθαίνουμε για τον ηλεκτρισμό και κατασκευάζουμε κυκλώματα σε εικονικό εργαστήριο από το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) στον υπολογιστή μας για παιδιά 6-12 ετών, με τη Δώρα Κουρκούλη (24/01), και ανακαλύπτουμε τα μυστικά των υγροτόπων σε ένα περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 8-14 ετών από το Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας (30/01). Ο μήνας ολοκληρώνεται με ένα ταχύρρυθμο διαδικτυακό εργαστήριο ρομποτικής στο V.Lab για παιδιά 6-12 ετών (31/01), με την ομάδα ROBOT-fun της Nokia Hellas.

Καλή χρονιά σε όλους, με ξεχωριστές αναμνήσεις από το χθες, ευτυχισμένα σήμερα και μαγευτικά αύριο!

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του μήνα στον παρακάτω σύνδεσμο: www.vamvakourevival.org/events

#WeekendatVamvakou

#VamvakouRevival

Επικοινωνία:

Ελένη Μάμη, Ομάδα Vamvakou Revival

Βαμβακού, 230 67, Λακωνία

info@vamvakourevival.org

+30 27310 76233

www.vamvakourevival.org

Like us on Facebook @VamvakouRevival

Follow us on Instagram @vamvakourevivalorg