Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

ΣΠΑΡΤΗ. Το κέντρο κάθε πόλης είναι το «σαλόνι» της και η Σπάρτη, δυστυχώς, δεν μπορεί να καυχηθεί πως έχει το «σαλόνι» που της πρέπει. Εκτός των άλλων πολλών και χρόνιων προβλημάτων της (μικρών και μεγάλων), έχει εγκατεστημένα στο κέντρο της, εδώ και πολλούς μήνες, «οδοφράγματα» σε δύο σημεία:

Α) Στη γωνία του περιπτέρου της πλατείας (επί της Λυκούργου), όπου στις 11-12-2019 κατέρρευσε τμήμα του μπαλκονιού του παλαιού σπιτιού της γωνίας κι έκτοτε το σημείο παραμένει ζωσμένο με ικριώματα.

Β) Στη γωνία της τράπεζας alpha bank (Παλαιολόγου & Λυκούργου) όπου στις 24-5-2020 έπεσε ένα βαρύ τζάμι (ενισχυμένο) από το μπαλκόνι της πολυκατοικίας και το πεζοδρόμιο αποκλείστηκε και στις δύο πλευρές της γωνίας.

Φυσικά, το θέμα δεν είναι μόνο αισθητικού χαρακτήρα αλλά και θέμα ασφαλείας των πολιτών και πρέπει, γι’ αυτό, ο δήμος Σπάρτης, να δώσει άμεσες και ριζικές λύσεις.

Κι επειδή είναι πολλά τα σημεία μέσα στην πόλη όπου οι διερχόμενοι πολίτες κινδυνεύουν, κάθε στιγμή, από πτώσεις τμημάτων παλαιών κτηρίων ή παρεμποδίζονται από ικριώματα, πρέπει ο δήμος, μετά από έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών, να εντοπίσει και να καταγράψει τα σημεία αυτά, ώστε στη συνέχεια να δοθούν λύσεις, όχι με οδοφράγματα και νέα ικριώματα, αλλά με εξάλειψη και απαλοιφή αυτών των επικίνδυνων για πτώσεις εστιών.

Οι πολίτες έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να περπατούν με ασφάλεια και σιγουριά σε μια πόλη όμορφη και νοικοκυρεμένη.

Ειδήσεις σήμερα:

Στη Βουλή η κρίση που αντιμετωπίζει η Δ.Ε.Υ.Α. Σπάρτης!

Οι Αμερικάνοι ξαναγράφουν την Ιστορία του 1821 (video)

Αυξάνονται, και πάλι τα κρούσματα στην Πελοπόννησο!

Οι σφαίρες από το φονικό στην Πάτρα τρύπησαν τζαμαρία εταιρείας!

Τι συμβαίνει με τους γυμναστές; Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικη αθλήτρια στην Πελοπόννησο!