«Π.Ο.Υ. : Ξεκινούν οι έρευνες στη Γουχάν - Αναζητείται η προέλευση του κορονοϊού». ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Αν αυτό δεν είναι ανέκδοτο , τότε έχει καταργηθεί η έννοια του αστείου και του γελοίου . Γιατί , ποιο άλλο σχόλιο μπορείς να κάνεις , όταν η έρευνα για την προέλευση του νέου κορονοϊού , αντί να έχει ξεκινήσει αμέσως μετά την εμφάνισή του , τον Δεκέμβριο του 2019 , «ξεκινά» τον Φεβρουάριο του 2021 ;

Κι ενώ ο Π.Ο.Υ. θα «ψάχνει» στην Κίνα «ψύλλους στ’ άχυρα» μετά από 14 μήνες , εμείς δεν μπορούμε παρά να θυμόμαστε πως :

1. Μέχρι τώρα , το «πριονίδι» με το οποίο ταΐζονται οι λαοί για την προέλευση του ιού, είναι πως ένας Κινέζος έφαγε έναν παγκολίνο , ο οποίος είχε φάει μια μολυσμένη νυχτερίδα !!!

2. Η Κίνα και οι ΗΠΑ αντάλλαξαν κατηγορίες για κατασκευασμένο σε εργαστήρια ιό.

3. «Το 2015, επιστήμονες από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ελβετία συνδυάζοντας έναν κορονοϊό των νυχτερίδων με τον φονικό ιό του SARS, δημιούργησαν νέο υβριδικό ιό, που μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους και ενδεχομένως να προκαλέσει επιδημίες. Οι ερευνητές υποστήριζαν τότε ότι η μελέτη βοήθησε στο να αναγνωριστεί ένας δυνητικός κίνδυνος. Αλλοι όμως αντέτειναν ότι πειράματα αυτού του είδους είναι υπερβολικά ριψοκίνδυνα. Μάλιστα, ο Σάιμον Γουέιν-Χόμπσον, ιολόγος του Ινστιτούτου Παστέρ στο Παρίσι είχε προειδοποιήσει ότι «αν ο ιός κατάφερνε να "αποδράσει", κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τις εξελίξεις»!

Πηγή : www.in.gr/2015/11/13

4. Η Δύση , για λόγους οικονομικών συμφερόντων του κεφαλαίου , ΔΕΝ έκλεισε ΑΜΕΣΩΣ τα σύνορα με την Κίνα.

5. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους δήλωνε στις 1-2-2020 ότι : «Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις μπορούν να προκαλέσουν περισσότερη βλάβη παρά καλό, παρεμποδίζοντας την ανταλλαγή πληροφοριών, τη διακίνηση ιατρικών εφοδίων και τις οικονομίες», και προειδοποιούσε ότι το κλείσιμο των συνόρων μπορεί απεναντίας να επιταχύνει την εξάπλωση του ιού (!!!) , καθώς οι ταξιδιώτες θα προσπαθήσουν , ενδεχομένως , να εισέρχονται ανεπίσημα στις χώρες.

6. Ο Κινέζος πρεσβευτής στον ΟΗΕ , ο Σου Τσεν , δήλωνε (1-2-2020) ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας «εμπιστεύεται πλήρως την Κίνα» και συνεπώς «Δεν είναι απαραίτητο να πανικοβαλλόμαστε ανώφελα, ούτε να λαμβάνουμε υπερβολικά μέτρα» .

7. Με πρόσχημα , άλλοθι και όχημα την πανδημία εξαπλώνεται ραγδαία η φτώχεια , πληθαίνουν οι άστεγοι , χτυπιούνται βάναυσα τα εργασιακά δικαιώματα , προωθούνται νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις , κλείνουν με μορφή χιονοστιβάδας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις , εκτινάσσονται τα χρέη των λαϊκών οικογενειών , η καπιταλιστική εκμετάλλευση και βαρβαρότητα απογειώνονται και απλώνεται σ’ ολόκληρο τον πλανήτη ένα δίχτυ πολιτικού αυταρχισμού και εκφασισμού της δημόσιας ζωής .

Σίγουρα , μετά την πανδημία , «θα ’χουμε πολύ μαλλί να ξάνουμε» .

Πηγή Φωτογραφίας : iefimerida.g